Utdelningsåret 2018

Tja!

Investeringsåret 2018 har vart ett mellanmjölksår för de flesta, liksom mig.

Mitt innehav ökade med 22 000 kr, vilket får ses som ett halvtaskigt resultat. Anledningen till detta är att jag har köpt en lägenhet och en bil som har kostat en hel del pengar.   Jag hoppas 2019 blir ett bättre år för mig sett från en ren investeringssyn.

Min utveckling – sett till alla konton blev +3,7% vilket får ses som ok då OMX vandrat kring nollan. Anledningen till ett hyfsat resultat är min strategi kring defensiva aktier som i goda aktietider kanske inte går fullt lika bra som OMX men som i skakiga tider som nu presterar rätt bra.

Defensiva investeringar:

För den som inte har koll på defensiva investeringar så finns  i min portfölj telekombolag som telia och tele 2, banker Swedbank och Nordea samt Amerikanska giganter som Coca Cola och Norfolk Southern Corp  (holdingbolag – järnväg)

Med defensiva investeringar så syftar jag på bolag som är pålitliga och levererar vinst oavsett om det är oroligt runt om i omvärlden.

Utdelningar!

Jag ser ju mig själv som utdelningsinvesterare vilket innebär att mitt absoluta huvudfokus är att investera i pålitliga företag som jag tror kommer generera fin vinst under en lång tid framöver. Så här ser mina utdelningar ut sedan jag började investera 2015.

2015: Utdelningar = 1 341:-

2016: Utdelningar= 29 470:-

2017: Utdelningar= 48 171:-

2018: Utdelningar= 58 322:- 

 

Min gissning för 2019:

Jag har 2 profetior för 2019.

  • Jag tror att svenska börsen kommer gå starkare än Amerikanska i år ( i såna fall första gången det händer sedan jag började investera)

 

  • Jag  tror att OMX kommer att backa i år igen

Givetvis kan jag ju vara helt ute och cykla men skulle jag tvingas gissa skulle jag höfta till med de här gissningarna i alla fall.

Jag önskar er alla ett bra år och för er investerare ett särskilt bra aktie år!

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *