Första utdelningen för 2019 har trillat in

Hej!

Nu har första utdelningen för 2019 ramlat in genom dörren. Det var Alm equity pref som tacksamt togs emot. Jag har ingen jättepost i bolaget men 368 aktier har jag lyckats skrapa ihop vilket innebar 773 fräscha svenska riksdaler rätt in i ”krigskassan”. Nästa utdelning är Hemfosa som delar ut 15 Januari, om drygt en vecka alltså.

Krigskassan är vanligt räntekonto, i mitt fall Avanzas Collector konto som förövrigt nyligen höjde sparräntan till 0,75% .

Känns alltid särskilt intressant i början av året som investerare tycker jag när man funderar över hur året kommer att te sig. Hur kommer relationen mellan USA och Kina te sig? Hur kommer bostadsmarknaden i Sverige att utvecklas och hur kommer det gå för retailbolagen egentligen?

Köpmönstret hos kunderna har väldigt snabbt förändrats till att allt fler handlar sina varor på nätet, det vet alla. Frågan är bara om H&M lyckas Optimera sin verksamhet till att bestå av BÅDE lönsamma fysiska butiker OCH en lönsam e-handel. Jag har varit extremt positiv tidigare men även jag har mina tvivel.   Nu i Julhelgen fick vi ju se Sveriges största leksaksaffärer slå igen på grund av förändrade köpvanor från kunderna, dessa ska inte underskattas.

Jag tycker i alla fall att det ska bli intressant att följa H&M i år och se hur det går. Trots viss skepticism så är jag positiv till aktien och jag tror fortsatt på bolaget.

Jag har gjort lite förändringar i portföljen senaste halvåret som jag inte har redovisat på bloggen. Jag tänker mig att redovisa dessa i ett senare inlägg. Dessutom har jag flyttat – bytt jobb och så har lite annat hänt. Jag återkommer senare med en uppdatering kring nulägessituationen.

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *