Portföljuppdatering

Hej!

Jag har ju haft en break på bloggen senaste månaderna då jag har haft mycket att göra. Jag har tänkt att återuppta bloggandet igen nu men känner mig lite ringrostig. Har knappt varit in senaste året så ni får ursäkta om det ser mysko ut ibland, haha, det är jag som måste uppdateras om hur man gjorde.

En nyhet är att jag har lagt till en flik högst upp som heter ”om mig” där ni kan läsa kort om bakgrunden till att jag började investera. Jag kommer framöver att uppdatera bloggen en del och jag notifierar här i flödet om nya saker.

Portföljuppdatering

Jag har stuvat om en del i min portfölj sedan sist. Jag har sålt alla mina fonder eftersom att jag har köpt en bostadsrätt – full möblering till den, samt en ny bil som är lånefinansierad.

Numera har jag i princip bara aktier i portföljen och dessa har jag delat upp i svenska och utländska aktier.

Svenska aktier: Jag tror inte att jag har tagit in något nytt bolag senaste året utan jag har bara fyllt på i mina befintliga innehav. Jag har bestämt mig att jag inte vill ha småslattar här och där utan jag vill fokusera på de bolag jag verkligen tror på. Det i sin tur genererar ordentliga utdelningar vid varje utdelningstillfälle. Ett mål för framtiden är att lyckas få minst 1000 kr i utdelningar vid varje givet utdelningstillfälle från varje bolag, det skulle sitta fint.

Utländska aktier: Här har jag plockat in ett helt nytt bolag, Exchange income corp heter det. Deras affärsmodell  är inte helt lätt  att begripa men de har flera ben och marknader att stå på. Nedan kan du se de olika affärsområderna. Vill du få en liten bredare men ändå kortfattad  överblick över bolaget kan du trycka HÄR.

Det är ett månadsutdelande bolag som åtminstone sedan 2008 har höjt utdelningen varje år. Jag var på jakt efter en till månadsutdelare och efter en del efterforskningar så föll valet alltså på detta bolag. Jag fick min första utdelning i december och då jag har 129 aktier så blev det 160 spänn i utdelning. Kolla gärna in bolaget om du vill.

 

Numera har jag 3 stycken månadsutdelare i portföljen och det är EPR properties, Realty income och Exchange Income Corp. Tillsammans så delar de för närvarande ut ungefär 420 kr (före källskatt) varje månad till min portfölj.

Så sammanfattningsvis det som har hänt senaste året i porföljen.

  • Jag har sålt alla mina fonder
  • jag har tagit in ett nytt månadsutdelande bolag
  • Jag har börjat spara pengar utanför börsen också, på sparkonto Collector.

Ha det bra!

2 reaktion på “Portföljuppdatering”

    1. hej, tacks så mycket. Jag kommer följa dig också, jag kommer lägga in dig och några fler bloggar i min länklista senare

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *