Portföljutveckling sedan 2015

Hej!

Tänkte kolla hur portföljen utvecklats i olika tidsintervaller sedan jag började investera. Jag börjar med senaste månaden

Utveckling Svenska portföljen 1 månad
Utveckling Utländska portföljen 1 månad

Den senaste månaden så har min svenska och min utländska portfölj presterat ungefär lika bra. Roligt att min svenska portfölj faktiskt har presterat snäppet bättre. Det tror jag inte den har gjort i många perioder de senaste 3 åren.

Vi kollar hur det ser ut på 1 år

Utveckling Svenska portföljen 1 år
Utveckling utländska portföljen 1 år


På ett års sikt ser vi att den utländska portföljen har dragit ifrån rätt ordentligt. Jag fyllde på ganska bra i Fortum för typ 2 år sedan och de har gått starkt sen dess. Sen har Norfolk Southern Corp gått riktigt bra också. Det är faktiskt mitt första och enda innehav som har stigit 100% – men det kan ju gå fort nedåt igen som alla vet.

Nu kollar vi senaste 3 åren

Utveckling Svenska portföljen 3 år
Utveckling utländska portföljen 3 år

På 3 års sikten så kan vi se att min utländska portfölj totalt har krossat den svenska än så länge. Nästan 3 ggr så hög avkastning. När jag bestämde mig för att investera i aktier så bestämde jag att min svenska aktieportfölj skulle vara ungefär 4 ggr så stor som den utländska – visste jag facit hade jag ju valt annorlunda såklart. Jag har stuckit ut hakan i år och gissat på att den Svenska börsen kommer att gå starkare än den Amerikanska i år och gör den det så minskar ju gapet mellan portföljerna, vi får se hur det blir med det.

Att dela upp portföljerna och att dela upp tidsintervaller gör jag ju bara för skojs skull. Viktigast av allt är ju självfallet hela portföljens utveckling och den ser ut så här de senaste 3 åren.

Totala utvecklingen 3 år

Nu har ju börsen gått starkt senaste tiden men det kan mycket väl vara tillfälligt. Det går fort i hockey och portföljen kan snabbt vara ned 20-30% så man har inte tjänat ett öre innan man har säkrat cashèn, det är viktigt att ha i baktanken.

Hur ser din portföljutveckling ut?

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of