Idag rapporterar H&M

God morgon

Det är en fullspäckad rapportdag idag och skulle man behöva läsa sig in på precis allt skulle man ha fullt upp, tur ja slipper det. Jag ska ju förvärvsjobba också. Här är dagens rapporter från Avanzas företagskalender.

 AcadeMedia – Delårsrapport

Annexin Pharmaceut. – Årsrapport

BE Group – Årsrapport

Bygghemma Gr. First – Årsrapport

DexTech Medical – Delårsrapport

Essity – Årsrapport

European Inst. – Årsrapport

Footway Group – Årsrapport

Fram Skandinavien – Årsrapport

Gränges – Årsrapport

H&M – Årsrapport

Holmen – Årsrapport

NextCell Pharma – Delårsrapport

Nokia – Årsrapport

Sleepo – Delårsrapport

Av följande bolag så äger jag endast H&M. Hinner jag så kommer jag även att försöka hänga med lite i rapporteringen kring Essity då det är en portföljkandidat.

Men nu till H&M

Idag rapporterar ju H&M vilket känns ovanligt spännande. Många har ju under senaste året minskat sina positioner i bolaget och några har sålt hela innehavet. Tanken har slagit mig att göra desamma men jag har valt att stanna kvar i bolaget. Däremot var det länge sedan jag fyllde på nu.

Jag tycker att det är 3 punkter som kommer att vara särskilt intressant i dagens rapport.

1) Lager – det är inte nyheten i sig som är “kul” att följa men jag tror positiva rapporter kring posten kommer vara väldigt kurspåverkande.

2) Utdelning- Jag vet inte om utdelningsbeskedet är så värst kurspåverkande i sig om det håller sig i någorlunda “normalspann” men däremot så tycker jag den har ett väldigt starkt signalvärde. Jag tror inte H&M har någon lust att bryta sin fina utdelningstrend egentligen. Utdelningen speglar ju att företaget tjänar pengar

3) Internetförsäljningen – Jag räknar faktiskt med att internetförsäljningen går riktigt bra, allt annat skulle förvåna mig och det är ju där tillväxten finns. Det blir också intressant att följa hur de fysiska butikerna utvecklas, hur många nya (stängda) butiker, ja egentligen det mesta informationen.

Är det någon rapport som jag kommer att lägga extra krut på i år så är det H&M`s. Men eftersom det är jobbvecka så tror jag att jag sparar grovläsandet till helgen. Nu blir det riktigt intressant!

Ha en bra dag!

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of