Nordea

God morgon

Den här veckan blir som en liten mellanvecka för mig vad gäller rapporterande bolag i den Svenska portföljen. Förra veckan var det i stort sett rapporterande bolag varje dag och nästa vecka väntas också flera spännande rapporter. Men idag är det fokus på Nordea!

Med en världsekonomi som enligt flera institut är på väg att bromsa in så förväntas ändå banken höja utdelningen. Enligt DI så förväntas banken dela ut över 90% av resultatet för andra året i rad.

Direktavkastningen i Nordea är och har varit väldigt hög senaste tiden, senaste året. I skrivande stund runt 9% vilket indikerar någon form av oro från investerare. Oron ligger bland annat i om Nordea kommer att klara av att hålla utdelningsnivån framöver.

Framöver så siktar Nordea på att bli mer kostnadseffektiva och det lär behövas i konkurrensen. Nordea är om inte den största, en av de största bankerna i Europa och har verksamhet i många länder. Nordeas hemmamarknad utgörs av de Nordiska länderna men verkar också i ytterligare 16 länder enligt hemsidan.

Enligt snittet från analytikerna som följer bolaget så förväntas en höjning av utdelningen till 0,70E per aktie (0,68). Nordea har redan släppt sin rapport i skrivande stund men jag har inte hunnit läsa något ännu, men det är vad som väntas härnäst!

Ha en bra dag!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *