Min favoritaktie utanför portföljen!

Hej!

Lite missledande blir rubriken eftersom att jag ändå måste säga att mina dröm aktier är de jag har i min portfölj. Det är de bolagen jag har valt ut under ganska lång tid (3år) och alla fyller sitt syfte i portföljen. ‘

Jag har stora stabila bolag, de täcker de flesta branscherna och de flesta levererar fin fin avkastning. Jag får flera utdelningar varje månad och ett litet löjligt delmål jag har är att alla mina bolag en dag ska nå upp i 1000 kr vid varje utdelningstillfälle. Jag vet inte varför jag har fått för mig det men det sporrar mig. Ett annat sånt där mål jag har haft flera månader nu är att alla mina bolag ska vara värda minst 30 000 kronor. Jag vill inte ha några småslattar i min portfölj. Nu när börsen har gått bra i år så börjar jag närma mig det målet.

Trots att jag gnetat och kämpat och läst på om bolag och byggt min portfölj under flera år så finns det fortfarande särskilt ett bolag som jag verkligen velat ha i min portfölj men som fortfarande inte finns där. Ärligt talat begriper jag inte varför jag inte har köpt in det tidigare. På måndag tror jag banne mig att jag ska lägga in bolaget i bevakningslistan.

Bevakningslistan

Jag har beskrivit tidigare hur jag brukar göra med min bevakningslista men några kanske inte har läst det så jag tar det igen. När jag tar in bolag på bevakning så köper jag en liten post, kanske för 1000-1500 kronor i ett första skede. Detta gör jag eftersom att jag då blir uppdaterad om alla nyheter kring bolaget i Avanzas “Aktuellt för mitt innehav”. Tidigare hade jag bara en massa bolag registrerade men det blev aldrig att jag följde dessa så därför tycker jag att det är bättre att göra på det här sättet i stället. Då har jag också möjlighet att följa rapporterna och bilda mig en uppfattning om vilken trend bolaget ligger i just nu för tillfället. Jag tipsar verkligen om detta sätt att bevaka bolag för er som inte gör så redan. Ångrar man sig är det bara att sälja plutt innehavet.

Drommarens favoritbolag som jag ännu inte äger

Just do it for fo.. sake 🙂

Nike!

Anledningen att jag fullkomligt älskar Nike är högst personliga, jag älskar deras kläder. Jag har burit Nike i cirka 10 år av mitt liv under min karriär som idrottare. Jag tycker de har de skönaste, snyggaste och härligaste kläderna och varje gång en ny kollektion kom ut så fanns det alltid något jag gillade. Trots att jag funderat på att ta in bolaget i flera år har jag hittills inte fått ändan ur vagnen och jag vet faktiskt inte riktigt varför.

Vare sig du kan läsa siffror finansiella siffror eller ej så går det inte att missta sig på hur fantastiskt framgångsrik bolaget är. Kolla dessa siffror från Morningstar…

Senaste 10 åren har de tex fördubblat sin omsättning. Tänk er då att de var gigantiska och marknadsledande även för 10 år sedan, det är inte dåligt gjort. De har jättefint fritt kassaflöde och har ökat utdelningen minst 10 år i sträck. Nike är inte billigt nu men det har det heller aldrig varit – inte sen jag började investera i alla fall. Det är ett riktigt kvalitetsbolag enligt mig som jag gärna skulle äga och jag tror banne mig att jag ska ta en post i sommar. Vilket är era favoritbolag?

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of