Kazhing

Hej!

Idag plingade det på dörren, jag öppnade och in hoppade ett gäng utlänningar. Det var 3 Amerikanare och en Cannadick och de var både väntade och välkomna. Jag trodde att att de skulle komma redan i fredags men de valde att komma efter helgen – idag alltså.

Mina månadsutdelande bolag delar ut lite drygt 300 kr i dagsläget. Mitt mål är ju att utdelningen från dessa ska vara så pass stora att jag kan köpa en aktie i varje bolag – varje månad – för utdelningspengarna. För att nå dit skulle jag behöva få 1500 kr i utdelningar och dit är det ganska långt kvar fortfarande. Men jag tycker att det känns skönt att ha ett mål att sträva efter och varje månad tänker jag åtminstone komma närmare.

Ha det bra!

9 reaktion på “Kazhing”

 1. Uppdaterar du din blogg när du pendlar? Haha vet inte hur man fixar en blogg ens.

  Swedbank kommer nog igen. Sånt blåser över.

  1. Tja Fredde.

   Före jag satte igång hade jag inte en aning om hur man skulle skaffa en blogg. Det är därför det är så bra att Google finns 🙂

   Nae jag kan inte blogga när jag pendlar för då kör jag bil, jag får trycka in det när jag hinner

  1. Hej pengar moneypengar!

   Jag har Courtageklass mini.
   Eftersom jag köper relativt sällan ( snitt kanske 2-3 gånger i månaden) så tänker jag att det inte spelar så jättestor roll. Det hade vart viktigare om jag hade daytraydat.
   Det var ett tag sedan jag tänkte på det där med courtageklasser och det kanske är dags för mig att kolla upp det igen.

   Min strategi har hursomhelst vart att för utländska aktier handla för kring 3-4000 per köp och Svenska aktier 2-3000 kr per köp. Men ärligt talat har det ibland blivit mer och ibland mindre. Det är klart att om jag följer strategin kring utländska månadsutdelare och börjar månadsspara i dessa varje månad framöver = Många fler köptillfällen – så kommer jag att ta en funderare kring courtage strategi igen.

   Hur tänker du kring courtage?

   1. Hej!
    Det låter bra. Du får ta dig en funderare på det om du skulle börja oroa dig mer. Jag tänker inte jättemycket kring courtage, tycker att det är rätt lågt när jag gör mina köp också.

 2. Härligt! Kul att få dessa inkomster varje månad. Själv snittar jag just nu ca 1000kr per månad. Använder som sagt Nordea så det kostar bara några kronor att köpa nya aktier.

  Ha det!

  1. Hej Fredde!

   Kul, Grattis det är en riktigt skön extrainkomst varje månad antar jag.
   Fredde du har ingen blogg? Det skulle vara kul att följa din resa!

   1. God kväll!

    Japp trevliga passiva inkomster! Nej tiden är begränsad. Pendlar 2 timmar om dagen till och från jobbet.

    Synd på dina Swedbank. Vem vet hur mycket sanning det ligger bakom detta? Men aktien känns billig.

    Fredde

    1. Hej Fredde!
     Synd, det finns ingen bloggare vad jag vet idag som bara kör månadsutdelare så jag tror att många hade uppskattat det. Men som du säger, finns inte tiden så gör den inte det! Jag har svårt att hinna med att uppdatera bloggen också trots att jag bara har 1 timme pendling, men jag har ju barn också :).

     Jag tror det blåser över det med Swedbank faktiskt, men man vet aldrig!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *