Telefonkonferens swedbank

God Morgon

Igår lyssnade jag på Swedbanks telefonkonferens och vd Birgitte Bonnesen. Telefonkonferensen hölls med anledning av att SVT nu presenterat uppgifter att banken under flera år låtit organiserad brottslighet tvätta pengar i deras regi. Jag tror inte skuldfrågan lyder om Swedbank på något sätt är delaktiga i själva brottsligheten utan hellre om de har gjort tillräckligt för att stävja den.

Jag måste säga att jag tycker att telefonkonferensen på en timme upprepade samma sak om och om igen trots nya varianter av frågeställningar. Svaren var…

 • Vi vet inte…
 • Vi har inte alla uppgifter…
 • Vi har gjort vad vi har kunnat…..

……så, det var en snabb sammanfattning. Ungefär så här lät det i en timme. Nu menar jag egentligen inte att vara sarkastisk utan jag tyckte att det var jättebra att de satte upp ett telefonmöte så att intressenter från alla håll och kanter fick ställa sina frågor, det är bra för trovärdigheten.

Blir det så att Swedbank i slutändan döms för något så är sannolikheten nog väldigt hög att det bli ganska saftiga böter. Det kan hända att Bonnesen förtroende i processen blir så pass skadat att hon måste gå och det kan hända att skattebetalarna i slutändan får betala notan i ett sådant ”värsta” scenario men jag tror inte på det utan jag tror det fortsätter med Business as usual. Men jag kan såklart lika gärna ha fel, önskar jag hade mer cash för jag skulle fylla på nu….

Vill skriva lite längre men hinner inte, dotter ska till skola nu!

Ha en bra torsdag!

6 reaktion på “Telefonkonferens swedbank”

  1. Hej Fredde!

   Helt ok så länge du inte ger mig skulden om det går åt skogen :), för det kan det göra!

   Lycka till till oss båda 🙂

 1. I vilket värstascenario skulle skattebetalarna få betala notan? Om banken kraschar? Det verkar osannolikt när de betalar ut massor av miljarder till ägarna varje år.

  Än så länge är det tidigt så jag antar att vi får se hur medvetna eller medvetet blundande Swedbank varit.

  1. Hej Daniel!

   Jag tänker skattebetalarna i form av, bolånekunderna och aktieägarna.
   Bolånekunderna i form av högre utgifter och aktieägarna i form av sänkt utdelning. Precis som i finanskrisen.

   Ja vi får följa utvecklingen och visar det sig att det brustit i kontrollerna så kommer säkert folk att få avgå, om de blir Bonnesson eller nån annan i så fall får vi se!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *