Påfyllningar hittills 2019

Hej!

Som vissa av er vet så försöker jag spara vid sidan av börsen. Mitt mål är att spara 50 000 vid sidan av börsen i år. Anledningen är att det är viktigt för mig att jag har ett konto som jag snabbt kan plocka ut pengar från om jag behöver det. Jag vill inte heller känna mig låst vilket jag gör om jag är 100% fullinvesterad i aktier.

Med anledning av detta så är mitt investerande inte sådär jättespännande att följa nu. I början av året tänkte jag spara 100% tills jag hade nått 50 000 på sparkonto men det funkade bara under Januari. I Februari tog köpsuget över och jag började fylla på i vissa aktier. Hittills i år har jag handlat för ungefär 14000 kronor. Så här ser mina påfyllningar ut hittills….

Mitt sparande på sparkonto då?

Mjooo…det går framåt det också. Jag har på Collector nu 11 775 kronor. Sedan i Januari har jag fått 11 spänn i ränta också på sparkonto, inte att förringa. Jag har ju under mina 3.5 år på börsen inte haft så mycket pengar på sparkonto då jag mest legat fullinvesterad. men lite sparränta har jag väl ändå lyckats skrapa ihop? Jag blir lite intresserad av att se hur mycket jag fått i ränta sedan juni 2015, ni får hänga med och kolla också!

Jo, sedan 2015, 315 spänn i riskfri ränta – inte så pjåkigt ändå.

8 reaktion på “Påfyllningar hittills 2019”

 1. Fina inköp, köpte också lite Spiltan Aktiefond i februari. I övrigt är mitt mål i år också att öka kassan med 50 000 kr i år, lockar dock mer att investera på börsen 🙂

  1. Hej dividend story!

   Jaså, vi har samma kassa mål! Det blir kul att se om vi lyckas fixa det!
   Jag har samma problem med att först bestämma mig för att spara på sparkonto- sen kan jag inte låta bli utan blir så köpsugen så jag shoppar aktier ändå haha!

   1. Haha, ja det finns samma risk här 🙂 Det känns lättare att inte handla när börsen går upp tycker jag, men om det blir en sättning och man ser massa fina lägen dyka upp så kliar det i fingrarna 🙂

 2. Hallå!

  Tack helgen är bra! Solen skiner å jag sitter inne och går igenom Börsdata för att lägga upp en ny bevakningslista. Jag brukar göra det efter varje rapportsäsong för att lägga till bolag som PRESTERAR och tar bort bolag som INTE gör det.

  Ska sedan scanna igenom bevakningslistan och kolla trender.

  Sedan lön i morgon= blir att läsa på lite om USA/Canada högutdelare senare idag. Så man vet vad man ska köpa in.

  Ha en fortsatt fin söndag!

  1. Tja Fredde!

   Det är så jäkla skönt när lönen trillar in så man får fördela slantarna:)
   Jag funderar också på att ta in ett nytt månadsutdelande bolag till sommaren, men jag har inte bestämt mig ännu.

   Är det nått särskilt bolag som lockar dig av månadsutdelarna?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *