Överföring till Avanza + struktur i ekonomin

Hej!

Idag har jag och min sambo suttit och betalat räkningar – budgeterat för nästa månad och gjort allting klart.

Jag blundar oftast, håller mig hårt i stolen och försöker att inte skrika rakt ut när jag ser vilka ohyggliga utgifter jag drar på mig varje månad. Det är blandade känslor i kroppen inför löningsdag eftersom att jag älskar att föra över pengar till Avanza – men jag hatar att att se mina utgifter. För att bara nämna EN dyr post kan jag nämna bil kostnaden. I februari månad – en helt vanlig månad utan extrakostnad lägger jag 5 800 kronor på bilen. Det är rätt mycket pengar om jag säger så…

Jag vet inte hur ni gör men jag strukturerar upp min ekonomi på följande sätt…

Everyday card: På det här kortet handlar jag allt som jag stoppat i munnen under månaden – mat och dryck alltså. Då har jag järnkoll när vi gör budget på exakt hur mycket pengar jag lagt på mat och dryck under månaden. Anledningen att jag valde just det här kortet är för att jag får 1% cashback tillbaka på alla mina köp i matbutik. De betalar ut cashbacken 2 ggr om året, en gång kring sommar och andra kring jul, vilket känns helt ok. För februari månad till exempel så blev det 56 kronor som jag kommer att få tillbaka i cashback.

OKQ8: På det här kortet betalar jag bensin + allt annat som har med bilen att göra. På så sätt har jag järnkoll på exakt hur mycket bilens faktiska kostnader ser ut.

Autogiro: Jag och min sambo har i princip alla våra gemensamma räkningar på autogiro för att underlätta på betalningsdagen. Eftersom att vi har skild ekonomi så delar vi upp räkningarna på ”gemensamma” och ”enskilda” räkningar. Vi dokumenterar exakt alla utgifter vi har

Excell: Vi dokumenterar och budgeterar alla våra utgifter i excell. När vi sätter oss ner på löningsdagen så brukar det ta 1-1.5 timmar innan vi är helt färdiga och kan lägga ifrån oss datorerna. då har vi gjort alla överföringar – kontrollräknat – kollat att autogiron gått igenom och först då kan vi utvärdera exakt hur månaden har sett ut. Oftast är det ingen munter syn men man vet vad man har att spela med i alla fall.

För egen del blev det 3 800 kronor som jag kunde föra över till Avanza nu. Med 11 700 kronor redan sparat på Sparkonto Collector så blir det 15 500 kronor som jag kommer att se på kontot när Avanza öppnar i morgon. Ni som brukar läsa min blogg vet att jag försöker spara till 50 000 vid sidan av börsen i år. Med 15 000 redan sparat så innebär det att jag har 35 000 kronor kvar innan målet är nått. Jag ska fixa det 🙂

När jag skriver så är klockan 23.08 och nu ska drommaren lägga sig och drömma. De flesta läser nog detta under torsdagen så jag får önska er en trevlig torsdag.

Vi ses!

6 reaktion på “Överföring till Avanza + struktur i ekonomin”

 1. Härligt! Du är snart framme nu! Hade varit skönt om det blev lite gratis skjuts från skatteåterbäring eller liknande också 🙂
  //thedividendstory.com

  1. Hej Dividend story!

   Absolut, jag hoppas på det. Har inte riktigt koll i år på hur det kommer att slå faktiskt.

   Ser att du kört igång, ska bli intressant att se hur det går för dig framöver! Stort lycka till!

   Lägger till dig i blogglistan!

   1. Trevlig läsning! Jag och min sambo startade som sagt upp en utdelningsportfölj för några veckor sedan. Våra barn är utflyttade ( oj jag är inte ens 50 ) och vi bor billigt då lönen nu är små. Vi avsätter nästan en hel lön nu för utdelning. Får bli en god whiskey varje gång utdelningarna kommer in på depån.

    Månadens köp blev: PVL ( Permanville Royalty Trust )

    Trevlig kväll!

    1. Hej Fredde!
     Jag tycker din historia verkar riktigt intressant. Du skulle verkligen haft en blogg känner jag 🙂
     Hur kom det sig att du startade en utdelningsportfölj? Var det bloggsfären som fick in dig i tänket eller var det något annat?

     Wow inte 50 ännu och alla barn utflugna, då blir det mycket tid och pengar över helt plötsligt. Vilken bransch jobbar du inom?

     PRL – Aldrig hört talas om faktiskt – vilken brnsch är det?
     Trevligt att höra av dig! Nu bär det av på pass nummer 2 för mig, det blir lite Bodycombat ikväll 🙂

     Ses!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *