Mina val av påfyllningar hittils under 2019

Hej!

Halvårsskiftet är nu här och sommaren har tagit ett fast grepp om vardagen. Jag längtar efter min semester som kommer om ungefär 1 månad och jag blir ledig 3 härliga veckor då.

Jag har funderat på att jobba 80% ett tag framöver och har kollat med min chef om det är möjligt efter sommaren. Från ledningshåll var det grönt ljus så det är möjligt att jag kommer att gå ned i tid framöver men jag har inte bestämt mig än. Visst skulle det vara skönt att jobba lite mindre men när tanken riktigt allvarligt slår mig börjar jag tänka att jag bara ska spara 1 år till först….ni vet hur det är, så vi får se.

Utdelningar hittills

När det gäller utdelningar så har jag hittills i år lyckats skrapa ihop
45 244,59 SEK. Vid samma tidpunkt förra året så hade jag fått ihop 41 406,30 SEK, 4000 kronor mer hittills i år alltså vilket inte är fy skam.

Investeringar i år

Nobina!

Som jag nämnde i något inlägg i slutet av 2018 så har jag fokuserat på att stärka mitt innehav i Nobina vilket är ett företag som alla utdelningsjägare borde titta lite extra på. Stabilt företag som kanske inte blir nån kursraket framöver (även om jag tror potentialen finns) men som verkar kunna betala bra utdelning under många år framöver. Hittills i år har jag köpt på mig aktier för ungefär 20 000 kr i bolaget.

Swedbank

Trots att jag ligger ganska tungt viktad i branschen redan före jippot med pengatvätten så har jag valt att stärka mitt innehav. Kunde helt enkelt inte låta bli efter att direktavkastningen helt plötsligt landade på över 10%, det kommer generera fin fin avkastning om utdelningen håller i sig de närmaste åren. Hittills i år har jag fyllt på aktier för cirka 17 000 kronor i bolaget.

Acadian Timber Corp

Ett annat bolag som jag valt att stärka mitt innehav i under året är Acadian Timber, ett Kanadensiskt skogsbolag. Bolaget har brottats med bland annat osäker husmarknad i USA och oro kring allmänt vikande konjunktur. Trots lite osäker framtid på kort sikt med möjlig utdelningssänkning enligt flera förståsigpåare så har jag valt att fortsätta fylla på med aktier. Jag har en hög tro på skogsbolag i allmänhet och ser branschen som helhet ytterst solid, precis som jag vill ha det. Hittills i år har jag fyllt på aktier för ungefär 13 000 kr i bolaget.

Totala påfyllningar

Efter mina mått mätt så har jag legat på rätt bra vad gäller köp av nya aktier i år. Hittills har jag fyllt på för drygt 80 000 kronor hittills i år vilket jag hoppas kommer att generera god utdelning framöver.

Jag har funderat på att fokusera mer på utländska aktier framöver. Framförallt för att de helt enkelt har gått så pass mycket bättre än mina svenska innehav. Jag kommer hålla lite utkik på hur det går för Trumpen också i de Amerikanska “pollsen” eftersom jag tror marknaden kommer att gilla om han får förtroende 4 år till vid valet 2020. Allt politiker tjafs åt sidan så är han trots allt en renodlad businessman som till och med Marc Cuban från Shark Tank har gillat en gång i tiden.

Yep Yep, det var en uppdatering från mig, nu vet ni att jag lever.

Ta hand om er 🙂

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of