Hur står sig Utdelningarna mot lönen?

Hej!

Satt och fipplade lite idag och fick för mig att jag ville se hur utdelningarna står sig mot förvärvsinkomsten, nedan kan ni se hur det ser ut. Innan dess kan jag bara konstatera att mina utdelningar täcker ganska precis 20% av min förvärvsinkomst netto nu. Det betyder att om jag ville så skulle jag kunna gå ned och arbeta 80% framöver och ändå plocka ut lika mycket i lön som om jag arbetade 100%. Tanken känns lockande måste jag säga….

Mitt mål har alltid varit att helt och hållet kunna leva på mina utdelningar och ser man det så så har jag bara kommit 1/5 del av vägen hittills, då har jag långt kvar tills jag är klar. Hade mitt mål istället varit att kunna gå ned och arbeta 80% utan att förlora inkomst så skulle jag ha varit framme nu. Allt handlar om vilket perspektiv och vilka mål man har.

Nedan kan ni se hur utdelningarna står sig i jämförelse mot förvärvsinkomsten vid olika intervall. Siffrorna är baserat på 2018 års inkomster.

Faktiska intäkter 2018

Netto lön/år = 270 420

Utdelning per år = 58 000 U

Nettolön/månad = 22 535

Utdelning/månad = 4 833

Nettolön/dag = 740

Utdelning/dag 159

För att kunna öka utdelningarna från 58 000 till 70 000 kronor på ett år så betyder det att jag behöver investera 200 000 kr till en direktavkastning om 6%. Frihetspengarna är med andra ord helt enkelt jäkligt dyra.

Det är bara jobba på…

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of