I morgon rapporterar H&M

Hej!

Som alla vet så har H&M haft ett par grymt jobbiga år. Mellan åren 2015-2018 så minskade aktievärdet med cirka 60% och vi är många investerare som ligger ordentligt snett i våra placeringar. Själv så ligger jag 47% och 68 000 kr back i skrivande stund. Senaste kursen är 145 kr per aktie och jag ligger fast med ett GAV på 275 och känslan är att det är lång tid kvar innan aktien är uppe på de nivåerna igen – om nånsin!


Men trots nedgången så har jag inte tappat tron på bolaget utan har hela tiden tänkt att förr eller senare så vänder de skutan. De senaste kvartalen har de fått lite luft under vingarna och både försäljningen och nettoresultatet har sett bättre ut än på länge medan varulagret och konkurrensen från andra aktörer har ökat.

Jag ser med tillförsikt framåt mot rapporten i morgon och tycker att det kommer att bli särskilt intressant att se om de lyckas bromsa den ökande varulagernivån. Sen skulle det ju vara kul om nettoresultatet landade en bra bit över analytikernas prognoskonsensus.

I morgon får vi svaret!

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of