Portföljen upp 226 000 kr i år

Hej

Kontoöversikt Avanza

I slutet av förra året var det många som var orolig för hur det skulle gå för börsen under 2019. Mellan September och December förra året så föll svenska börsen med ca: 15% och bara under December månad ensamt klättrade vi 8% ned. Då var det oroligt värre och många valde att ta det säkra före det osäkra – vissa plockade hem en del vinster medan andra valde att sälja rubbet och ställa sig utanför börsen.

Även den här gången vände det snabbt och riskaptiten hittade tillbaka till investerarna. Börsen toppade kring April i år då den var över 20% upp från årsskiftet och i skrivande stund ligger OMX snäppet lägre – kring 16% upp i år. Jag tippade i början av året på att både Svenska och Amerikanska börsen skulle backa i år – dock trodde jag att Svenska börsen skulle gå bättre än den Amerikanska. Nu när det har gått ett halvår så verkar jag få fel (inte mig emot) men det är fortfarande långt kvar av året så vi får se hur det slutar.

Jag tycker det är lite konstigt att börsen stiger så kraftigt just nu när de flesta mätningar visar på en avmattning i konjunkturen. Ärligt talat skulle jag bli förvånad om börsen fortsatte i samma tempo resten av året men å andra sidan är jag ju nästan lika förvånad att den gått så starkt hittills.

Hittills i år har mitt innehav vuxit med hela 18% vilket är 226 000 kronor. Inte illa – hållbart? Vi får se, jag fortsätter fylla på!

2
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
drommarenFrihetsmaskinen Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Frihetsmaskinen
Guest

Tja! Härlig uppgång i år! 🙂 Tror du glömde utdelningarna dock, omxs30 är upp 20% med utdelningarna så riktigt bra hittills! 🙂

Ha det bäst och kör vidare i samma spår bara! 🙂

Mvh / Frihetsmaskinen – Följ min resa till ekonomisk frihet!