Det ska vara kul att investera och blogga!

Hej!

Det här med bloggande – Twittrande och investerande har snabbt blivit riktigt stort. Redan för cirka 5 år sedan när jag började blogga fanns det en hel del bloggare där ute i cyberrymden. Men det är ändå ingenting jämfört med hur det ser ut nu. Ekonomibloggarna måste vid det här laget vara i 100 tals och jag har inte en chans att lyckas hänga med i alla.

Det viktigaste när man håller på och investerar och bloggar tycker jag är att man gör det med måtta. Det är kul och givande när det rullar på men det kan också bli ruskigt intensivt har jag märkt. Jag har läst att många andra bloggare också skriver om detta.

Det jag vill komma till är att det kan bli påfrestande om man blir alltför besatt. Det är inte kul att investera om man måste logga in på Avanza 50 gånger per dag för att kolla om något har hänt. Det kan också vara ganska energikrävande att på alla möjliga sätt jämföra sig med alla andra.

För egen del så har jag tidvis fastnat i båda dessa fällor och jag kände att motivationen började tryta. Jag har därför sett till att jag numera loggar in betydligt mer sällan på Avanza och jag sållar också betydligt hårdare bland de bloggar jag läser. Numera ödslar jag inte en sekund på någon blogg som jag inte känner bidrar med något för mig. Sen är jag noggrann med att leva i nuet och försöker fokusera på saker i livet som verkligen genererar energi vilket är extremt viktigt för mig.

Så mitt råd till någon som känner igen sig – Se till att följa en strategi som får dig att sova gott om nätterna och sålla rejält i informationsflödet om du börjar känna dig utmattad. Det är viktigt om du ska hålla över tid 🙂 Jag tror din familj och dina väner kommer att uppskatta det också!

4
Leave a Reply

avatar
2 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
drommarenThe Dividend StoryTryggpension Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
The Dividend Story
Guest
The Dividend Story

Hej!

Väldigt klokt och bra inlägg. Håller helt med dig, jag har i perioder också loggat in väldigt mycket på depån men har nu försökt dra ned på den biten 🙂 Känner även igen mig i exemplet om informationsflödet, har ibland så mycket jag skulle vilja läsa/se att det nästan blir stress/måste istället för att det ska ge läsvärde och en lugn stund.

Tryggpension
Guest

Jag håller med dig, det finns oändligt med ekonomibloggar numera, så även jag sållar kraftigt bland dem.
Kan gå många dagar innan jag skummar igenom favoritbloggarna, så det är nog bra att vara restriktiv med skärmtiden.

När det gäller Avanza kollar jag oftast varje dag, men mest för en snabb översyn av kontot, jag köper nästan bara aktier när lönen kommer och om jag får en stor utdelning jag kan använda.
Twitter använder jag nästan inte alls numera.
TP