Jag har köpt elbil

Hej!

Efter att ha forskat cirka 6 månader så slog jag äntligen till och köpte elbil.Jag har varit i valet och kvalet länge men tyckte till slut att fördelarna övervägde.

Problemet har varit att elbil generellt fortfarande är så jäkla dyrt att köpa. Men ju mer jag ar tittat på det desto mer övertygad har jag blivit att det är värt det.

Bakgrunden till köpet är att jag pendlar cirka 10 mil om dagen på veckodagarna – jag ligger alltså runt 50 mil i veckan måndag till fredag. Diselkostnaden per månad har blivit drygt 3000 kronor i månaden vilket har känts alldeles för dyrt. Sedan i Fredags glider jag runt och snåltankar el varhelst jag kommer åt och det känns fantastiskt, det är fortfarande gratis på väldigt många ställen. Jag tippar att man kan ”tanka” el gratis cirka 2 år till eller nått sånt så det gäller att passa på 🙂

För den som undrar så blev det en Hyundai Ionic!

Once u go elbil, u never go back!

3 reaktion på “Jag har köpt elbil”

 1. Låter underbart med en elbil 🙂 I kommunen där jag bor kostar det tydligen otroligt mycket för att installera laddare som behövs till elbilar. Av den anledningen kommer jag inte kunna skaffa någon elbil inom de närmaste åren. Var det lätt för dig att installera en laddare till bilen hemma? Vad är elkostnaden per mil att åka med bilen?

  Mvh Slimis

  1. Hej Slimis!

   Det är underbart med Elbil, jag har bara kört en vecka men jag rekommenderar det skarpt.

   För drygt ett år sedan flyttade jag in i våran då nyköpta bostadsrätt. Det är nybyggnation så i garaget där vi står finns det laddstolpar installerade ochsom tur var så stod vi på en laddbilsplats så därav inget som helst bekymmer.
   Elkostnaden per mil varierar lite beroende på hur mycket fläkt du kör och hur varmt du vill ha om stjärten 🙂 men jag tippar på cirka 2.5 kr/mil utn att överdriva åt något håll. Mesta dels lyckas jag dock tanka gratis på olika laddstationer i krokarna och kring min arbetsplats så driftkostnaden har sjunkit rejält.

   Är du sugen på elbil?

   1. Hej igen.

    Som sagt så verkar det otroligt dyrt att installera laddstolpar där jag bor. Kommunen har inte byggt ut elnätet och i dagsläget tror jag få kan skaffa en elbil här. Hörde en siffra på ett par hundra tusen kr bara för att ordna en laddstolpe här i föreningen och troligtvis ska inte detta typ av elnät vara utbyggt i kommunen först om 10-15 år. Denna information fick jag från en pensionär i föreningen som hade koll på läget men inte helt säker att det stämmer till 100 %. Men tids nog kan jag tänka mig en elbil. Kör dieselbilar just nu och det fungerar bra så länge.

    Mvh Slimis

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *