Jag har köpt elbil

Hej!

Efter att ha forskat cirka 6 månader så slog jag äntligen till och köpte elbil.Jag har varit i valet och kvalet länge men tyckte till slut att fördelarna övervägde.

Problemet har varit att elbil generellt fortfarande är så jäkla dyrt att köpa. Men ju mer jag ar tittat på det desto mer övertygad har jag blivit att det är värt det.

Bakgrunden till köpet är att jag pendlar cirka 10 mil om dagen på veckodagarna – jag ligger alltså runt 50 mil i veckan måndag till fredag. Diselkostnaden per månad har blivit drygt 3000 kronor i månaden vilket har känts alldeles för dyrt. Sedan i Fredags glider jag runt och snåltankar el varhelst jag kommer åt och det känns fantastiskt, det är fortfarande gratis på väldigt många ställen. Jag tippar att man kan “tanka” el gratis cirka 2 år till eller nått sånt så det gäller att passa på 🙂

För den som undrar så blev det en Hyundai Ionic!

Once u go elbil, u never go back!

3
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
SlimisdrommarenSlimis Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Slimis
Guest

Låter underbart med en elbil 🙂 I kommunen där jag bor kostar det tydligen otroligt mycket för att installera laddare som behövs till elbilar. Av den anledningen kommer jag inte kunna skaffa någon elbil inom de närmaste åren. Var det lätt för dig att installera en laddare till bilen hemma? Vad är elkostnaden per mil att åka med bilen? Mvh… Read more »