Information angående Hemfosa!

Hej!

Jag hade missat att det kom information angående Hemfosa den 23 December. SBB är i ett uppköpsförfarande och hittills kontrollerar de 87,8% av aktierna i Hemfosa (de behöver 90) och därför förlänger de den så kallade acceptfristen så att kvarvarande aktieägare ska få tid att acceptera erbjudandet. Erbjudandet gäller denna gång fram till den 15 Januari.

För oss aktieägare så innebar uppköpet att vi fick möjligheten att antingen erhålla så mycket aktievederlag (I uppköpsbolaget) som möjligt eller så mycket kontantvederlag som möjligt för våra Hemfosa aktier. Jag valde tidigare att erhålla så mycket aktier i SBB som det bara var möjligt.

SBB skickade ut ett pressmeddelande den 24 december där de informerade om hur proceduren fortlöper. Här kommer en kort sammanfattning….

  • Acceptfristen förlängs till den 15 Januari eftersom att de inte fått 90% av aktierna ännu.
  • Utbetalning av vederlag till aktieägare som redan accepterat erbjudandet förväntas påbörjas 3 Januari 2020
  • Utbetalning av vederlag till de aktieägare som accepterar erbjudandet under den förlängda acceptfristen beräknas till den 23 Januari 2020.

Lite kul kuriosa är att det var betydligt fler stamaktieägare som valde att erhålla aktievederlag istället för kontantvederlag. När det gällde preferensaktierna var det precis tvärt om, då var det mer än dubbelt så många som ville ha kontanter istället. Vad det förhållandet beror på vet jag inte?

Har du missat pressmeddelandet kan du läsa det i sin helhet här

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of