Gott nytt år

Hej!

Nu är det inte så länge kvar innan det traditionella nyårsfirandet gå av stapeln. Firar man som Jude, Iran eller kines så firar man under andra tidpunkter. Kineserna till exempel firar nyår vid den andra nymånen under vintersolståndet nånstans mellan 21 Januari och 20 Februari. Enligt den traditionen hoppar vi nu från Grisens till råttans. Hmmm, undrar hur man ska tolka råttans år på börsen? Hundens (2018) slutade ju OMX 10% ned medan Grisens 2019 avslutar hela 25% uppgång.

I all börseufori så gäller det att hoppa ned på jorden för en stund. Visst går det bra på börsen men det gäller att komma ihåg att årets siffror är lite dopade iom nedgången i slutet av förra året. Vidgar vi vyerna så kan vi se att svenska börsen “bara” stigit ca 15% senaste 3 åren. Backar vi 5 år tillbaka har den stigit 20%. Det är i och för sig bra men bara så man inte blir lurad allt för mycket av årets siffror.

I ett senare inlägg tänkte jag berätta hur min portföljutveckling har sett ut under 2019 (Inte så bra) men inte dålig heller. Men jag har inte tid att fippla med det eftersom att det nu börjar vara dax att intaga viss form av alkoholhaltig dryck. Skål på er alla och Drömmaren önskar er alla ett gott nytt år!

2020 – Kom igen nu!!!!

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of