Försöker sänka mina månadskostnader

Hej

Som jag har berättat flera gånger tidigare på bloggen så tycker jag att jag har alldeles för höga månadskostnader. Nedan följer några av mina återkommande sådana….

  • A-Kassa 118 kr
  • Huslån 2 200kr
  • CSN 653 kr
  • Billån 3 500 kr
  • Bilförsäkring 175 kr
  • Träningskort 699 kr

Några månader före jul, närmare bestämt i Oktober, så betalade jag av CSN lånet för resten av året 2019. Jag upptäckte att det var himla skönt att slippa den utgiften i november och december. Då föddes iden att jag ville betala av fler återkommande månadskostnader för att få behålla mer av månadslönen under nästkommande år, alltså 2020. Min tanke blev att betala av årskostnaden och ta smällen redan i Januari.

Jag landade i slutsatsen att jag ville betala av träningskortet och studielånet för 2020 redan i Januari. Då kommer jag få betala följande….

Träningskort 699 * 12 = 8 388

CSN 653*12 = 7 836

Det blir en kostnad på totalt 16 224 kr. En saftig kostnad att ta nu i Januari men en skön kostnad att slippa resterande månader. Igår betalade jag årskortet för träningskortet och jag planerar att betala av CSN om några dagar. Det kommer att få följande effekt på min månadsbudget…..

  • Lön cirka 18 000 kr
  • fasta månadsutgifter innan avbetalningarna = 15 106 kr
  • Fasta månadsutgifter efter avbetalningarna 13 754 kr

Realiteten av detta under 2020 kommer att bli att jag får en mat/nöjesbudget på cirka 5000 kronor i månaden istället ungefär 3 500. Fördelen för mig är att det är en budgetram som det åtminstone finns en sportslig chans att jag klarar av. 3 500 kronor för mat/nöje hade helt enkelt inte funkat för mig. Då hade jag varit tvungen att hålla på och sälja aktier varje månad när jag saknar likvider och det jag försöker undvika nu. Nu blir det spännande att se om budgeten håller, annars får jag väl fundera på att återgå och jobba 100% igen…..

brrrrr……hemska tanke!

8
Leave a Reply

avatar
4 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
ArbetsplanenTvå MånadslönerPappa Betalar?drommarenKebabkaffet Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Arbetsplanen
Guest

Är bilen ett måste? Så dyrt med bil 😐 Och A-kassan? Har du en bransch/situation där du potentiellt skulle kunna förlora jobbet och då ha svårt att få ett nytt jobb? Håller med föregående talare om att gymkortet är svindyrt, men så länge du tycker att du får valuta för pengarna så fortsätt! Jag tränar själv styrketräning 5-6 dagar i… Read more »

Två Månadslöner
Guest

Jag hade slutat träna där och börjat hemma istället. 🙂

Pappa Betalar?
Guest

Hej! Du skriver att din budget ökar iom detta. Jag hänger inte riktigt med, pengarna som används för att betala i förtid. Vad kommer de ifrån? de är väl också en del av budgeten även om de betalas i januari? Visst blir ditt kassaflöde större varje månad men din utgifter för 2020 ökar iom detta, även om månadskostnaderna blir lägre… Read more »

Kebabkaffet
Guest
Kebabkaffet

Shit vad dyrt träningskort, går ju att hitta ställen för åtminstone hälften av det priset. Och kom ihåg, det är inte maskinerna som bestämmer din träning & utveckling. Det är du.