Min privatekonomi

Som det ser ut idag är vi 2 vuxna och 2 barn som bor i vår lägenhet permanent. Ena barnet är mitt och det andra är min sambos från ett tidigare förhållande. Min sambo har endast inkomster (lån) från CSN, föräldrapenning, barnbidrag och underhållsstöd för närvarandet. Hon timvikarierar också ibland. Hennes månatliga inkomst är ca 9200 kronor.

Jag arbetar som första linjes chef inom en kommunal verksamhet och har en nettolön på cirka 22 000 kronor i månaden.

Totala inkomster =  Ca: 31 200 kronor

Dock har vi en del utgifter varje månad också. När jag får lite mer kläm på detta så ska jag försöka ge er en mer redovisad bild av dessa men idag får ni nöja er med följande generalisering. Vi har Hyra, hushållsel, dagisavgift, fackavgift, telefon,bensin, lån på bil, CSN lån. Mat, hushålls saker och nöjeskostnader. Våra utgifter varierar rätt mycket men oftast har vi slut pengar i slutet av månaden innan nästa lön kommer.

Totala utgifter = Ca: 31 200 kronor

Jag vet, ni kan såga mig vid fotknölarna om ni har lust, vi är inte några fantomer på att spara. Men det kommer att bli bättring på det området och till viss del har det redan blivit det.

Senaste månaden har jag dock försökt att ordentligt styra upp vår ekonomi så till den grad att vi åtminstone vet var pengarna tar vägen. Från och med förra månaden så ser fördelningen  ut på följande sätt…

Lön 22 000

10 000 till räkningar

3500 till matkontot

3000 till investeringar (Avanza)

1600 till mitt billån (100 000 just nu)

3 900 kronor kvar alltså. Det kommer att gå till nöjen för oss och barnen. Det som blir över av det kommer jag att spara på mitt ISK.

Avanza – Jag har 3 stycken konton på Avanza som jag använder. 2st ISK konton och ett sparkonto Collector.

Swedbank – Huvud delen av mitt sparande har jag på Swedbank i både aktier, fonder och kontanter. Största delen av dessa kommer som ett arv från min mor och den andra delen är eget sparande sedan tidigare i livet. Nu kommer jag sakta att göra en förskjutning över till sparande på Avanza, dock tror jag inte att jag kommer att sätta in allt där, men vi får se. Framtiden får utvisa.

Nu vet ni lite mer om min privatekonomi.Måste erkänna att jag tvekar lite på att trycka på publicera knappen på detta inlägg eftersom det känns konstigt att lämna ut så privat information. Vad ska folk tycka? Tänk om det går åt skogen….skit samma, mot 6 miljoner 🙂 Nu kör vi!

 

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of