Coca Cola visar att gammal är äldst

Hej!

Coca Cola rapporterade för året den 30 Januari och det var en mycket stark årsrapport. Efter att aktien har guppat lite fram och tillbaka och gått sidledes de senaste 5-6 åren så gav senaste rapporten lite tändvätska till bolaget.

Organiskt så ökade bolaget intäkterna med 6%, varav volymökningen stod för 1% och resterande 5% mestadels bestod av prisökningar. Rörelseresultatet ökade med 13% under året och det operativa kassaflödet ökade från 7,6 till 10.5 miljarder dollar. ( Det borgar fint för framtida utdelningar).

Framåt för 2020 så är är förväntan från bolaget att växa 5% organiskt och att öka rörelseintäkterna med 8%.

Coca Cola har de senaste åren lanserat massor av nya produkter och har brutit ny terräng i andra produktkategorier. Deras satsningar på hälsosammare alternativ såsom kolsyrat vatten, Juicer “mindre sockerhaltiga drycker” verkar nu bära frukt och vi aktieägare ser ut att kunna njuta av detta ett tag framöver. Marknaden har belönat aktiekursen med en boost uppåt med 4% sedan rapporten och 20% senaste året.

Coca Cola känns på G tycker jag och utsikterna framåt verkar riktigt goda! Även Warren Buffert verkar glad då jag läst att han via sitt bolag Berkshire Hathaway äger cirka 400 miljoner aktier i bolaget till ett värde av ungefär 23 miljarder dollar. Räkna 3% direktavkastning på det 🙂

Själv äger jag 93 aktier i bolaget till ett värde av 53 500 kronor.

Länk till Coca Cola hos Avanza – (Affiliatlänk)

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of