Intressant om det blir Bernie Sanders och Donald Trump

Hej!

Den 3dje November 2020 så avgörs valet om vem som kommer regera USA nästkommande 4 åren. Men först ska Demokraternas presidentkamp avgöras för att se vem som ska utmana Trump om posten. Sannolikheten att det blir Bernie Sanders är stor.

Hade någon frågat mig för 3 år sedan om Trump skulle få behålla Presidentposten så hade jag aldrig någonsin trott att han skulle vinna mellanvalet. I stort sett oavsett vilken motståndaren skulle bli. Men jag måste erkänna att jag har ändrat mig nu.

Personligen tycker jag att det har varit mycket intressant att följa utvecklingen av hur det blir när en äkta businessman man får möjligheten att styra ett land. Det har verkligen varit en upplevelse. Inget vandra som katten runt het gröt, ingen politisk korrekthet, däremot raka rör, hårda ord, tuffa förhandlingar och en konstant känsla av att hela tiden jobba framåt mot nya mål.

Tycka vad man vill om Trump men rent ekonomiskt har han lyckats bra med att styra landet, det blir bara löjligt om nån försöker påstå motsatsen – det måste man ge honom. Han har skapat ett mer företagarvänligt samhälle vilket visar sig genom att fler företag har flyttat tillbaka samt att mer produktion numera förläggs inom landets gränser.

Om det nu Blir Bernie Sanders som kommer att utmana Trump om posten så ska det bli oerhört kul tycker jag att följa debatten. En renodlad socialist som debatterar mot en extrem kapitalist – Ooooh det ser jag fram emot. Bara att lyssna på de debatterna där absoluta motpoler möts i en kamp om att övertyga väljarna om vilken riktning landet ska ta ska bli väldigt kul – och lärorikt.

Jag hoppas Bernie Sanders vinner så jag under min livstid får uppleva den kampen – Jag ser fram emot debatten!

Hur aktiemarknaden kommer reagera om Bernie Sanders vinner vågar jag däremot inte tänka på.

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of