Idag rapporterar Acadian Timber

Hej! Inlägget innehåller Affiliatlänkar!

Acadian Timber kommer att rapportera efter att marknaden stängs idag och webbsändningen för investerare att hållas i morgon klockan 13.00. Vill du lyssna på den så kan du anmäla dig via den här länken.

Det kommer bli en spännande rapport för mig att följa eftersom bolaget har haft en lite jobbig period bakom sig.

Vi är endast 377 ägare hos Avanza (12 Februari) vilket visar att Investerare som vill ha skogsbolag helt enkelt valt andra bolag istället. Jag säger varken bu eller bä om det men har valt att hålla kvar och dessutom öka mitt innehav under 2019 då jag tror och hoppas på ett starkare 2020.

Men i ärlighetens namn så är jag lite orolig då rapporterna faktiskt har varit ganska svaga. Vid senste Q3 rapporten så meddelade bolaget en försämrad omsättning under de första 9 månaderna (-2%) och en försämrad vinst samtidigt som man höjde utdelningen med 5% vilket gav en payout ratio på 105% vilket ligger över bolagets mål om 95% – det håller inte i längden.

Jag kommer att ha kvar bolaget då jag tror att de kommer att visa en ordentlig vinstökning under 2020 och då kommer aktiekursen också stiga. Kanske inte blir någon raket men jag tror att ganska små signaler om förbättringar kommer skjuta kursen ganska bra norrut.

Min outlook för 2020 är positiv och hade jag mer likvida pengar hade jag förmodligen fyllt på i Acadian Timber nu då jag tycker läget är bra. Men det är definitivt inte riskfritt…..

Länt till Acadian Timber hos Avanza (Affiliatlänk)

Annons!

Söker du avkastning på ett sparkonto men tycker att de traditionella sparkontona erbjuder för dålig ränta så finns det alternativ. Du kan få mellan 4-8% på sparkonto.

Via spar är ett företag som bedriver inlåningsverksamhet – det är alltså inte en bank och omfattas således inte av den statliga insättningsgarantin. Det innebär att en investering är förenat med högre risk om bolaget skulle gå i konkurs vilket i andra änden genererar betydligt högre avkastning för dig som investerar än ett vanligt bankkonto.

Hos Viaspar erbjuds du flera alternativa sparkonton där du kan få både rörlig eller bundna räntekonton. Den minsta första insättningen du kan göra är 5000 kronor och som mest kan du sammanlagt på alla dina konton spara 50 000 kr.

Det här är en investering som passar den som vill diversifiera sitt sparande till andra former förutom att ha pengar på börsen. Det är också för den som är villig att ta en högre risk än vanligt sparkonto men till en bättre ränta. Är detta något som låter intressant för dig så kan du nedan läsa mer på Via spar hemsida utan att på något sätt förbinda dig till någonting.

Vill du läsa mer om Viaspar kan du klicka här – (Affiliatlänk)

2
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
drommarenmyntaren Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
myntaren
Guest

Är inte superinsatt i Acadian, men såvitt jag minns är de rätt snäva med enbart försäljning av skogsprodukter. Då kan man nog räkna med slagig intjäning. Inget för Wall Street och ständigt ökande kvartalsrapporter.