Net Ents rapport

Hej! Inlägget innehåller reklam

Vi börjar med det negativa…

  • Lägre omsättning än väntat
  • Lägre intäkter än väntat
  • Lägre utdelning än väntat

Det positiva då?

  • Förvärvet Red Tiger levererar starkare än väntat
  • Stark tillväxt i USA
  • Live Casino på frammarsch

Stagnationen på den Svenska marknaden oroar mig inte alltför mycket då det av bilden nedan framgår att Svenska marknaden egentligen är ganska liten. Det viktiga för Net Ent tycker jag är att man hittar tillbaka till organisk tillväxt igen då man gått från plus i nettokassan till skuld efter förvärvet av Red Tiger.

Inför 2020 så har jag snappat upp att planen är att Net Ent ska in med verksamhet i Schweiz, Kroatien och Columbia. På Amerikansk marknaden opererar de redan i New Jersey och Pennsylvania och som jag uppfattat är Michigan näst på tur men det dröjer till 2021.

Surt som tusan att de sänker utdelningen så pass mycket som de gör och frågan jag ställer mig som investerare är om jag ska acceptera det. När NCC sänkte sin utdelning förr året så var ju det surt såklart men det kändes ändå ok då verksamheten ändå kändes “rocksolid”. Så känner jag inte med Net Ent – mycket osäkerhet i branschen och jag vet inte riktigt vad jag ska titta på för att försäkra mig om att framtiden kommer att bli bra.

Marknaden håller dock inte med mig och drog en lättnadens suck över rapporten och aktien steg idag nästan 6%. Måste vart inprisat extremt mycket oro i kursen sen tidigare tänker jag!

Net Ent är mitt minsta innehav i portföljen och jag äger 678 aktier till ett värde av 19 967 kronor. Med beskedet om kraftigt sänkt utdelning till 1 krona per aktie (2:25) så kommer jag endast erhålla 678 kronor i utdelning för 2020.

Länk till Net Ent hos Avanza – (Affiliatlänk)

Annons!

Söker du avkastning på ett sparkonto men tycker att de traditionella sparkontona erbjuder för dålig ränta så finns det alternativ. Du kan få mellan 4-8% på sparkonto.

Via spar är ett företag som bedriver inlåningsverksamhet – det är alltså inte en bank och omfattas således inte av den statliga insättningsgarantin. Det innebär att en investering är förenat med högre risk om bolaget skulle gå i konkurs vilket i andra änden genererar betydligt högre avkastning för dig som investerar än ett vanligt bankkonto.

Hos Viaspar erbjuds du flera alternativa sparkonton där du kan få både rörlig eller bundna räntekonton. Den minsta första insättningen du kan göra är 5000 kronor och som mest kan du sammanlagt på alla dina konton spara 50 000 kr

Det här är en investering som passar den som vill diversifiera sitt sparande till andra former förutom att ha pengar på börsen. Det är också för den som är villig att ta en högre risk än vanligt sparkonto men till en bättre ränta. Är detta något som låter intressant för dig så kan du nedan läsa mer på Via spar hemsida utan att på något sätt förbinda dig till någonting.

Vill du läsa mer om Via Spar på ders hemsida, klicka här – (Affiliatlänk)

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of