God morgon!

Hej!

Idag, den 19 Februari 2020 är det exakt 40 år sedan den svenska skidlegendaren Ingemar Stenmark tar sitt första OS guld i vinter OS i Lake Placid.

Blir ni inte imponerade av det så kan jag berätta att det i dag också är exakt 31 år sedan Globen invigdes – på dagen alltså!

Blir ni inte imponerade av något av ovanstående så är ni helt enkelt svårimponerade!

Hursomhelst – Idag är den dagen under veckan som jag får testa på hur det är att leva som ekonomiskt fri. Det är den dagen i veckan där de flesta andra arbetar medan jag får spendera tiden såsom jag föredrar. Kanske en liten försmak på vad som komma skall – Jag hoppas det.

Jag jobbar 80% sedan en tid tillbaka och har provat lite olika modeller. Den senaste är att jag är ledig varje onsdag – mitt i veckan alltså. Hittills så tycker jag att det är helt fantastiskt skönt och jag rekommenderar det skarpt. Jag har fått mycket mer energi tillbaka sedan jag gick ned i tid.

Visst- det är väldigt kännbart då även 20% av lönen helt plötsligt försvinner, istället för 23 000 på lönedagen så dimper det endast ned cirka 18 500 kr istället och det är en jäkla skillnad när man dessutom har barn. Det är nu jag är så himla glad över att jag valde att engagera mig för investeringar för några år sedan – annars hade det här inte varit möjligt. Jag tar inte det här privilegiet för givet utan jag är tacksam varje dag.

Planen för dagen är att komma igång lite försiktigt med träningen igen. Jag har inte tränat på cirka 5 veckor då jag åkte på en rejäl släng av influensan (tror jag). Jag var sjuk med feber i 10 dagar i sträck för ett tag sedan och har nyss repat mig från det. Så idag står det simning på agendan, skönt.

Ok – Lova att inte skratta!

Jag hade lönesamtal med min chef för ett tag sedan och en av de sista frågorna hon ställde var angående min lön.

Nå drommaren sa hon, vad säger du om lönen då?

Jag funderade ett tag, sen sa jag att jag tyckte att jag var värd en högre lön i år. När hon frågade varför så svarade jag att dels så pendlar jag många mil per dag (som att det är hennes fel), när jag kände att det var en dålig anledning så la jag till att att jag dessutom bara jobbade 80% numera och att det sved rejält ekonomiskt (det måste väl i alla fall vara hennes fel?). När jag kände att det inte var de vassaste argumenten så la jag till att jag dessutom tyckte att jag gjorde ett rätt ok jobb ändå.

Kanske får lönesänkning i år istället haha!

Ha nu en bra onsdag!

Annons

Om du söker efter ett räntesparande som ger dig mellan 4-8% avkastning just nu kan du gå in och läsa mer hos Viaspar. Du förbinder dig inte på något sätt till någonting utan länken leder dig till deras hemsida där du kan läsa mer. Du stöttar dessutom bloggen om du gör det!

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of