Jag förlorade allt!

hej!

Puh, vilken vecka. Det är inte varje dag man backar…

Det är inte heller varje vecka man backar hela…..

En hel årslön netto med mina 80%, helt otroligt egentligen.

Den här veckan får mig att tänka tillbaka på en annan tid under mitt liv, en tid när jag satsade stenhårt på min idrott (Landslagsutövning) och när jag under samma tid försörjde mig på pokerspelande. Det var mellan åren 2002 tom 2007.

En normal dag för mig vid den tiden såg ut på följande sätt…

  • Steg upp kring 13-14 tiden på dagen
  • Började jobba på idrottsklubben (Ja, jag jobbade där)
  • Slutade jobba klockan 23.00 varje kväll
  • Hemma efter stängning runt 24.00
  • Kollade ofta film med någon kompis
  • Spelade därefter poker till klockan 07-08.00 på morgonen
  • La mig när alla andra steg upp

Så här höll det på under flera år, tills en dag när allt tog stopp!

Ärligt talat var jag ganska trött på den livsstilen – träna hela dagarna och spela poker hela nätterna (Trots att det var mycket kul också). Det hela slutade med att jag satt uppe i över 30 timmar i sträck i en enda så kallad pokersession. När det passet var slut så hade jag under de timmarna förlorat ungefär samma summa som jag backat på börsen under den här veckan. Absolut sista handen jag spelade (kommer fortfarande ihåg vilka kort jag hade) förlorade jag nästan 100 000 kronor.

Kommer aldrig att glömma den känslan!

Efter flera år av samma rutiner som jag beskrivit ovan så var allt helt plötsligt förändrat – den livsstilen avslutades där och då, vad skulle jag nu göra?

Jag satt mig tillrätta i sätet och tog bilen till jobbet som vanligt med skillnaden att jag hade 0 kronor på pokerkontot. Jag kände mig helt tom – minns att jag initialt tänkte 2 tankar..

  • Herregud vad har jag gjort!
  • Vad ska jag göra ikväll när jag kommer hem?

Men under samma bilresa till jobbet så förbyttes den känslan ganska snabbt till en sorts befrielsekänsla. Jag hade levt de senaste åren i en form av fängelse där det inte var nöjet av att spela poker som gjorde att jag satte mig varje kväll – jag jobbade på klubben och tjänade 10 000 kronor efter skatt och jobbade minst 150%, jag hade inget val, jag kände mig tvungen att spela poker. Nånstans inom mig hade jag nog ändå känslan av hur det hela skulle sluta.

Den här veckan har min portfölj backat jättestora summor men vet ni vad jag känner? Inte särskilt mycket faktiskt, dels har jag varit med om stora förluster förut – dels är jag väldigt mentalt förberedd. Dessutom så har jag följt en strategi som handlar om just den här typen av situation de senaste 5 åren så jag litar på att den håller.

Gör den inte det så har vi nog värre problem än att papperet brinner upp på banken!

Ta hand om er, reflektera över vad som verkligen är viktigt i livet, nästa vecka åker vi vidare!

Trevlig helg!

Annons

Om du söker efter ett räntesparande som ger dig mellan 4-8% avkastning just nu kan du gå in och läsa mer hos Viaspar. Du förbinder dig inte på något sätt till någonting utan länken leder dig till deras hemsida där du kan läsa mer. Du stöttar dessutom bloggen om du gör det!

4
Leave a Reply

avatar
2 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
RickarddrommarenGunnar Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Rickard
Guest
Rickard

Jag fortsätter mitt månadspar trots detta och tittar långsiktigt.
Kommer snart köpa kvalitetsaktier til fyndpris. Investor, castellum, mfl.
Bear market kommer fortsätta passa på och fynda när det gått ner mer.

Kursen kommer kursen går
Utdelningen den består.

Gunnar
Guest
Gunnar

Fantastiskt bra skrivet! Jag kan relatera delvis, även om jag är ganska färsk på aktiemarknaden. Startade i höstas med 300k (arv) och ökat till 600k i februari, och har nu förlorat ungefär 80k av dem. Insåg precis som du i veckan att det finns mer än att bara spara. När man vänjer sig vid dessa stora summor och har en… Read more »