En tanke till de som dött av Coronaviruset

Hej!

Det pågår just nu en global spridning av Coronaviruset och väldigt många människor blir smittade. Enligt de senaste siffror jag har sett från europeiska smittskyddsmyndigheten (ECDC) så har nu 98 000 fall av sjukdomen Covid – 19 rapporterats runt världen. Av dessa är det 3 380 personer som har dött av Viruset.

Jag har försökt söka och hitta information om hur många som dött i Europa men hittade ingen sammanställning. Däremot vet vi att Italien är värst drabbat och där har hittills 233 personer dött av viruset.

De senaste siffrorna jag sett från Sverige så har 161 människor blivit smittade av sjukdomen – ännu så länge har som tur var ingen dött.

Jag läste nu på morgonen att Italien stänger ned norra delarna av landet och sätter hela 16 miljoner människor i karantän – helt otroligt. Jag vet inte detaljerna men i det stora hela handlar det om att undvika folkmassor, ha en meters avstånd till alla människor du möter, stanna inomhus så länge det inte är akuta ärenden du måste uträtta.

Med det här vill jag skänka en tanke åt de som hittills blivit drabbade av sjukdomen.

Jag kom på mig med sitta och söka branscher och bolag som blir mest drabbade av Coronaviruset – för att kanske hitta ett bra köpläge. Jag tänkte först att inlägget skulle heta “3 bolag som gynnas av Corona-oron” men insåg att jag hellre skänker en tanke till de som blivit drabbade av den här epidemin.

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of