Februari månadssammanställning

Hej!

Februari månad var en tung månad för världens börser med tanke på Coronautbrottet och min portfölj är inget undantag. S&P 500 (Index) gick ned drygt 11%, OMX 30 6,42% och min portfölj backade 6,79%, December och Januaris uppgång helt utraderade.

Som högst toppade min portfölj på drygt 1.7 miljoner men har nu fallit ned till lite drygt 1.5 miljoner. Jag räknar med fortsatta nedgångar så länge fler människor blir smittade. Däremot står jag kvar med mitt tidigare antagande att börsen kommer att återhämta sig innan året är slut, det är min tro.

De, av mina innehav, som tappat mest under Februari är

  1. EPR Properties ( – 22,59 % )
  2. H&M ( – 20,50 % )
  3. Net Ent ( – 19,21 % )

De, av mina innehav, som har gått bäst under Februari är

  1. SBB ( + 6,93 % )
  2. Acadian Timber ( + 3,23 % )
  3. Tele 2 ( + 2,80 % )

Bekräftat mitt riskantagande

När jag har byggt min portfölj har jag gjort det med stor hänsyn till hur stor risk jag vill utsätta mig för.

Jag tycker att Februari månad bekräftade de flesta av mina antaganden angående portföljen vilket faktiskt känns bra. De bolag jag har trott ska stå emot bra har gjort det och de bolag jag har trott ska tappa mycket har gjort det.

Vilket bolag står ut?

Är det något som har förvånat mig så är det att Fortum tappat så pass mycket, jag tänker mig att deras bransch borde klara sig bra trots Corona viruset. Men jag antar att de faller ned av bara farten – annars borde energibranschen nästan dra nytta av det här tänker jag – men jag kanske har fel? Hade jag haft kassa nu hade Fortum varit ett av bolagen som garanterat fått påfyllning.

Utdelningar

Februari är en riktigt mager utdelningsmånad för mig. Det var 3 Amerikanare och en Canadick som tackade för förtroendet och deras bidrag blev sammanlagt 1 074 kr. Det kan jämföras med samma period förra året när jag fick 1 687 kr.

Skillnaden i år är att jag inte får utdelning från Akelius Pref då de löst in sina preferensaktier under 2019.

Annons

Söker du en lugnare hamn i dessa stormiga tider?

Om du söker efter ett räntesparande som ger dig mellan 4-8% avkastning just nu kan du gå in och läsa mer på Viaspar. Du förbinder dig inte på något sätt till någonting utan länker leder dig till deras hemsida där du får en bra överblick direkt. Dessutom stöttar du bloggen!

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of