Vi gör väl som vi vill!

Hej!

Nu är börsdagen fortfarande inte över men vi får se hur det går på någon timme. Det verkar stabilisera sig något idag.

Jag tycker att det är lite befriande på ett sätt när börserna faller på det här sättet. Inte bara för att man kan plocka upp kvalitetsaktier till lite bättre pris än vanligt utan också för att visa hur vanskligt hela vårt monetära system egentligen är. Kan vara bra med en påminnelse ibland.

Nyss var alla rädda för Kineserna

Nu med EU och alla samarbetsavtal så har ländernas ekonomier mer eller mindre flutit samman. Det finns såklart massor av fördelar med det men när det väl händer något så blir det en dominoeffekt om påverkar i stort sett alla börser.

För bara några veckor sedan var alla rädda för att Kineserna skulle dra med sig smittan överallt. Nu verkar det som att deras resoluta åtgärder har gett resultat och nu minskar smittan där. Nu är det snart kineserna som stänger gränserna för Europeerna istället.

Skillnaden mellan Europa och Kina är att om man i Kina säger “gå inte ut” så gör inte Kineserna det. Säger man samma sak i Sverige svarar Svensson – jag gör väl som jag vill – Jag har mina rättigheter – och därför tror jag att det kan bli svårare att få stopp på smittan här.

Vi kommer klara det här också

Till alla er som är oroliga vill jag bara säga – var inte det. Mänskligheten har klarat varenda smitta som någonsin kastats mot oss i världshistorien och vi kommer att klara det här också.

När det gäller börsen så finns det flera bolag som jag skulle vilja handla nu men utan kassa få man vackert sitta på händerna!

2
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
drommarenSLL Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
SLL
Guest
SLL

Klart vi klarar det här! Men inte så skoj om 50-100 miljoner dör (spanska sjukan 1920). Men i stort håller jag med. Synd bara att min kassa är liten, fullinvesterad som jag är…