Bra jobbat Sverige

Hej!

Sverige fungerar

Nu under den historiska nedgången så bjäbbas det som vanligt i social medier, nyhetsreportrar tuktar sakkunniga och många söker efter offer att lasta sin frustration på.

Jag måste säga att jag tycker att Sverige visar att vi är en enormt stabil nation – allt fungerar. Vi vidtar inga ogenomtänkta panikåtgärder utan vi lyssnar på vad expertisen säger och vi agerar därefter. Hjärnan får göra sitt – sen rör vi kroppen. Jag vet att många gnäller på en massa olika saker nu men jag håller inte med, jag blir allt mer imponerad av hur Sverige lyckas hålla huvudet kallt.

Informationen fungerar

Jag blir stolt över att vi lever i ett land som faktiskt tänker innan vi agerar, informationen från medierna håller väldigt hög klass och samhällsmedborgare hålls varje dag uppdaterade med pålitlig information. Gemene man har möjlighet att ställa frågor till experter inom olika områden och jag upplever en viss form av lugn mitt i kaoset.

Sakkunniga inom olika områden, sk experter, samråder inom olika områden och bygger modeller för att ta reda på hur olika framtida scenarior skulle kunna se ut, man gör riskanalyser och man agerar utifrån fakta – INTE känslor som många förespråkar. Jag tror att vi redan nu hade varit i en mycket värre sits om vi hade låtit människors känslor styra

Expertisen ska rådfrågas – politikerna själva ska inte komma på lösningarna. Sen utgår man från vad expertisen kommer fram till, precis så har man gjort och precis så tycker jag att det ska gå till.

Riksbanken lånar ut till 0-ränta till bankerna

Senast i raden av bra åtgärder hörde jag på radion när jag åkte hem i bilen. Riksbanken ska låna ut 500 miljarder till bankerna i Sverige.

Detta för att små och medelstora bolag inte ska råka ut för likviditetsproblem.

Jag anar att detta är en åtgärd man åtar sig efter att man i efterhand analyserat vad som gick fel i finanskrisen 2008. Slutar bankerna låna ut pengar så förvärras situationen oerhört mycket och det vill man nu undvika. Det är så otroligt kallt gjort tycker jag – snyggt jobbat!

Det råder lugn i stormen!

Sverige hanterar situationen mästerligt tycker jag och jag är helt ärligt imponerad över de flesta åtgärderna. Jag hoppas att beslutsfattare orkar fortsätta ta logiska beslut och orkar stå emot mobben som till varje pris skriker efter meningslösa panikåtgärder.

Jag tror vi tar oss igenom det här klart bäst om vi jobbar lugnt och metodiskt och lyssnar på de som faktiskt har koll!

8
Leave a Reply

avatar
4 Comment threads
4 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
Pappa Betalar?InvesteringsundersköterskandrommarenTekoppFrilansportföljen Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Pappa Betalar?
Guest

Hej!
Jag är helt med dig. Tycker att det hanterats bra och förstår inte riktigt paniken. Iaf inte än.

Pappa betalar? Bloggen om privatekonomi

Investeringsundersköterskan
Guest

Håller helt med. Att låta gaphalsar i sociala medier styra vore förödande. Om i stället alla som är sjuka, i förkylning, influensa eller covid-19-symptom håller sig hemma och alla tvättar händerna mm skulle vi nog kunna minska spridni gshastigheten av corona avsevärt.

Tekopp
Guest
Tekopp

Håller helt med! SÅ trött på alla dessa som tror sig veta bättre än expertisen.

Frilansportföljen
Guest

Bra inlägg!