Idag har jag utnyttjat belåningen på Avanza

Hej!

Idag kunde jag inte låta bli längre! Jag har ju en kredit kopplad till mitt ISK som jag fixade för några år sedan utifall börsen skulle rasa, idag kom den till användning.

När det gäller att belåna portföljen så är min grundinställning till belåning väldigt restriktiv – belåning är inget jag måste ha.

När jag skaffade kreditkontot till Avanza så gjorde jag det med inställningen att jag endast skulle utnyttja belåningen vid ett större börsras och nu är vi ju där. Börsen har fallit 30% senaste månaden och jag kände att om jag ändå ska ta ett lån någon gång så kan jag lika gärna göra det nu. Jag har dock sedan tidigare haft ett litet lån på 15 000 kronor vilket jag tog för att kolla hur belåning fungerar. Tillsammans med dagens lån är nu andelen belåning i portföljen 3% av totala värdet.

Mitt val för påfyllnad föll på Tele 2 då det tidigare har varit ett av mina absolut starkaste innehav. Jag har under många år varit väldigt nöjd med hur bolaget har presterat. De har följt med ner nu i börskaoset och har rasat kring 30% senaste månaden vilket jag kan tycka känns lite oförtjänt. Enligt min bedömning så borde teleoperatörerna kunna komma tillbaka ganska snabbt när den värsta chocken har lagt sig – men jag kan ju såklart ha fel.

Jag köpte 200 aktier för 21 130 kronor på kredit. Det gav mig en belåningsgrad i Tele 2 på ungefär 20%. De inhandlades till en kurs om 105,65 kr per aktie och med årets utdelning + Extrautdelningen så landade direktavkastningen på 5,8%. Exklusive extrautdelningen blev DA runt 2,5%.

Länk till tele 2 hos Avanza -(Affiliatlänk)

9
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
8 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
P RdrommarenNorthernlightsinvestment Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Northernlightsinvestment
Guest

Var försiktig. Det här börjar just nu kännas nästan lite halvskakigt på riktigt. Massor av bottnar faller. Kan sluta minus 40-50% innan det är över…