Jag anar viss optimism

Hej!

Jag vill bara säga att följande inlägg är fullt av spekulationer och jag har ju ingen mer koll än någon annan på vad som ska hända. Men jag har en blogg och här redovisar jag mina tankar. Det finns en uppenbar risk när man gissar om framtiden och det kan mycket väl hända att jag får stå med skägget i brevlådan, hmm, kanske bra läge i såna fall att jobba lite benböj…

Såhär tror jag…

Jag tror att vi har gjort bort den värsta biten på börsen nu. Det värsta som finns för marknaden är osäkerhet och när informationen om viruset startade för ett par veckor sedan så skakade marknaden rejält och kraschen var ett faktum. MR Market hade ingen koll överhuvudtaget på vad som skulle hända och det gillade den inte, MR market är kontrollfreak.

Idag, några veckor senare så vet vi betydligt mer om hur viruset påverkar oss människor. Vi vet att det i stort sett, i sin nuvarande form, är ofarligt för unga och friska människor. Dessutom har världens länder inklusive Sverige satt in väldiga åtgärder i form av bland annat ekonomiskt stöd som ska hjälpa näringslivet att klara av krisen.

Är jag överdrivet optimistisk?

Det kanske känns lite tidigt att ropa hej redan när USA knappt har påbörjat sin virusresa och vi i Sverige stänger skolor i skrivande stund.

Missuppfatta mig rätt!

Utan tvekan kan det komma mer information som gör att börserna faller ännu mer, det är absolut inte ett oväntat scenario.

Däremot tycker jag det verkar som att det värsta chocken börjar gå över och vi kommer in i ett annat skede som handlar om att återställa ordningen nu. Eftersom börsen hatar osäkerhet så gillar den det motsatta – säkerhet, och det är det stadiet som jag tror att vi börjar närma oss nu.

Vi börjar kunna förstå vad som kommer att hända vilket innebär att vi kan börja spå framtiden igen – det gillar nog börsen. Fastän det är tidigt i processen så börjar jag känna mig optimistisk igen – och personligen så är jag inte alls rädd för viruset heller vilket för egen del och min närmaste familjs och våra barns skull känns skönt.

Så vad kommer hända nu?

Det finns flera olika troliga scenarion framöver. Mitt mest troliga scenario ser ut som följer…

  • Vi kommer att höra om fler dödsfall både i Sverige och världen – främst äldre och sjuka.
  • USA kommer att skriva om någon stor kändis inom nöjesbranschen som avlider till följd av viruset och detta kommer tillfälligt öka paniken.
  • Vissa branscher kommer att få leva med efterdyningarna av den här kraschen under lång tid framöver. Vad jag tycker mig se nu så ligger flyg och restaurangbranschen riktigt risigt till.
  • Kanske kommer upplevelseindustrin att lida betydligt längre än vad vi tänker nu, man ska inte underskatta människors rädslor. Vissa specifika bolag kommer att duka under och osäkerheten kommer vara påtaglig
  • Jag gissar att marknaden kommer att behöva minst 6 månader för att återhämta sig till mer normala nivåer
  • Oavsett situation så kommer vi att anpassa oss till rådande förhållanden och livet kommer sakteliga att återgå till det normala. Människan är expert på att anpassa sig!

Undersökning och ny flik

Jag har ju en undersökning pågående för skojs skull på bloggen. Frågan jag ställer är hur ni mår nu mitt i kraschen, förvånar mig att det bara är 1 person som säger sig må riktigt dåligt, jag trodde det skulle vara fler. Tankar till dig – jag hoppas att det reder sig för dig.

Har du inte sett undersökningen eller om du inte har deltagit så har du ännu några dagar på dig. Jag tänkte att jag låter den vara uppe till slutet av veckan. Lämna gärna din åsikt!

Jag har också en ny flik som jag jag döpt till “kom igång nu”. Där har jag samlat lite tankar, tips och ideer, Tanken är att jag kommer att fylla på innehållet framöver. Spana gärna in den om du har lust!

17
Leave a Reply

avatar
4 Comment threads
13 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
P RKarlJohanZedNorthernlightsinvestmentInvesteringsundersköterskan Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Zed
Guest
Zed

Haha….kul, har du snott mina tankar? 😁

Northernlightsinvestment
Guest

Jag önskar att jag kunde dela din uppfattning. Tyvärr gör jag inte det. En vändning kommer naturligtvis, kanske Q3/Q4.

Men jag tror på under 500 för DJ USA (typ år 2016) och 1200 för OMX30 (år 2013).

Vi få se. Men less börjar man bli på detta kontinuerliga coronatjafset dag ut och dag in.

Investeringsundersköterskan
Guest

Jag håller med signaturen PR och tycker att det är fullständigt orimligt att verksamheten i hela världen går på sparlåga eller stoppas. Visst ska man göra sitt bästa för att skydda gamla och utsatta. Men på sikt tror jag att det kommer att drabba dessa grupper och många andra än värre. Man kan ju alltid hoppas att jag är för… Read more »

P R
Guest
P R

Det har precis börjat. Det har ännu inte kommit några rapporter så vi vet inte effekten men den är mer djupgående än 2008. 2008 var det en bankkris, nu är det totalt stopp i världen. Flera bolag kommer gå i konkurs vilket ger effekt på bankerna och så vidare. Vi har ännu inte sett någon vändning gällande smittan. Index kan… Read more »

KarlJohan
Guest
KarlJohan

Tolererar du död? Din familjs? Din egen? För ekonomisk vinning?! Inte den prioriteringen jag har…

Däremot tycker jag det är sunt att svenska myndigheter tagit det lite lugnt med att stänga ner landet. Bra att lyssna på forskning och försöka ha en fungerande ekonomi.

P R
Guest
P R

De som dör är multisjuka och äldre. Det är inte på något sätt konstigt att dem dör.

Jag pratar inte om egen ekonomisk vinning. Jag menar att detta kan sluta med att obligationsbubblan spricker. Och då kommer det dö fler än av corona.

Och om jag dör av corona så dör jag av corona. Det accepterar jag. Inget jag bara säger.