Fortsatta nedgångar och OS ställs in

Hej!

Hoppas att ni har haft en bra helg!

Det råder fortsatt osäkerhet på marknaden och idag backade OMX30 4,67% och i skrivande stund är Dow Jones i USA ned 1,8%.

Min portfölj fortsätter såklart att backa i oförminskad styrka och vi pratar fortfarande månadslöner som försvinner varje dag. Även fast jag mentalt har förberett mig på det här scenariot i många år så är det påfrestande när det väl händer.

Inte bara becksvart

Tittar man utanför Europa så finns det exempel på länder där smittan har börjat avta, Kina och Sydkorea är 2 exempel.

I Europa och USA fortsätter dock antalet smittade att öka än så länge men alla länder arbetar oförtrutet med att försöka bromsa hastigheten på spridningen. USA hade förberett ett stödpaket på ofattbara 2000 miljarder dollar – men det stoppades av demokraterna i den Amerikansk kongressen. Men med den hastighet man driver igenom förhandlingar i dessa tider så har vi nog ett nytt förslag inom kort som kommer kunna accepteras av båda parter.

I Sverige pågår också ett oförtrutet arbete med att försöka lindra effekterna av krisen. Den takten som beslut nu fattas har jag aldrig upplevt tidigare i Sverige. Utvärderingen som kommer efter krisen kommer som vanligt inte att vara nådig men som det ser ut nu så verkar det som att ALLA partier bidra till ett fint samarbete – åtminstone inte skyttevärnskrig.

OS ställs in

Under tiden jag skriver det här inlägget så ser jag också att OS skjuts upp. Jag vet i skrivande stund inte vad som gäller med skjuts upp betyder ju såvitt jag förstår inte “ställs in” så kanske skjuter man bara på det i framtiden. Jag vet inte hur de tänker men ser att IOK ska komma med ett officiellt besked inom kort.

Efter regn kommer solsken

Trots att vissa lämnar ordet recession och börjar tala om en global depression så kommer solen att titta ut bakom molnen så småningom.

När den här epidemin är över så kommer börsen att återhämta sig – det råder det ingen som helst tvivel om. Sen om det tar 1 år eller om det tar 5 år är det ingen som vet.

Jag följer min strategi, investerar genom nedgången och liksom alla andra håller jag tummarna!

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of