God Morgon

Hej

Tokyo börsen är upp över 5% nu på morgonen Svensk tid och även de flesta andra asiatiska börser Har också stigit.

Förmodligen en reaktion på att Amerikanska börsen steg så kraftigt igår.

Baserat på ovanstående så kan man tänka sig en blå öppning nu på förmiddagen åtminstone, allt annat vore för mig oväntat.

Ledig dag

Jag jobbar 80% och har min lediga dag idag. Jag har fortfarande inte riktigt bestämt hur tiden ska fördelas men jag ska nog hitta på något.

Det enda som jag vet helt säkert är att jag kommer att kolla börsöppningen klockan 09.00, därefter får vi se.

Jag kommer förmodligen att ta lite tid till att fundera på hur min portfölj har reagerat i den här nedgången. Eftersom att den är byggd med avseende att klara en konjunkturnedgång/Krasch så är min spontana reaktion att den har backat mer än vad jag trott jämfört med Index. Om det beror på att den är branschviktad mot utsatta sådana i den här krisen eller om det beror mer på bolagsspecifika djupdykningar har jag en möjlighet att kika på under dagen.

Ska man hitta något positivt så är det att att krisen ger en möjlighet att testa sin portfölj och se vad den går för i riktigt tuffa tider. Jag tänker att det här är ett väldigt bra tillfälle att utvärdera sin portfölj och om möjligt bygga den ännu starkare i framtiden.

Ännu en spännande börsdag väntar!

2
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
drommarenThe Dividend Story Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
The Dividend Story
Guest
The Dividend Story

Hej!

Skönt med en ledig dag i veckan! Håller med, man lär sig mycket i börsnedgångar om sin egen aktiestrategi etc. Trevligt med två uppgångsdagar i rad nu iaf 🙂