Månadsrapport Mars

Hej!

Mars har varit en ovanligt underlig månad. Går vi tillbaka till första Mars så var huvudnyheterna att Joe Biden tagit en storseger i South Carolina, En man någonstans i Sverige sålde utrotade djur på nätet, Grekland har svårt att hantera flyktingarna som sitter vid gränsen.

 • Minns ni de här nyheterna? Knappt jag heller

Sen hade ett konstigt virus smugit sig in i Sverige och smittat ett 10-tal personer. Det fanns inget namn på det men folk tog i största allmänhet rätt lätt på “problemet”

Nu så är det knappt att man kommer ihåg en tid UTAN Corona viruset. Man vänjer sig fort.

Min portfölj då?

Som lägst var min portfölj ned 28,5% den 22 Maj men har stigit lite grann senaste veckan. Portföljen ligger idag på -20,73% senaste månaden. Backar vi längre bak i tiden ser utvecklingen ut såhär

 • Senaste året: -9,30%
 • Senaste 3 åren: +6,94%
 • Sedan start: +20%

Kan vara skönt att lyfta blicken lite så man inte blir alldeles yr av senaste veckornas förluster, trots allt positiv avkastning totalt.

Min Branschfördelning

Som ni ser domineras min branschfördelning av Finans och Fastighet (29%) och Telekom (24%). Telekom har vuxit som andel i portföljen eftersom att det har varit en av de branscher som stått sig bäst genom krisen.

Mina top 7 bästa bolag som klarat krisen bäst (Hittills)

 1. Procter and Gamble -2,56
 2. Net Ent -5,35
 3. Atlas Copco -7,78%
 4. J&J -8,32
 5. Investor -8,74
 6. Telia Company -8,88
 7. Tele 2 -9,65

Kanske lite förvånande att se att P&G är det bolaget som klarat sig allra bäst i min portfölj. Jag har inte direkt följt dem i krisen så jag vet inte vad det är som har gjort att de klarat sig så bra – dasspapper kanske 🙂

Net Ent ville jag nästan inte ens skriva in på listan eftersom jag varit så otroligt besviken på hur bolaget presterat. Sedan jag tog in det i min portfölj så har det backat 45% och jag har ingen som helst lust att ge Cred till något som har med bolaget att göra. Men 2à på den här listan hamnade de lik förbaskat.

Ett höjt ögonbryn

Jag har inte analyserat min portfölj så mycket men är det något innehav som har förvånat mig lite är det att Coca Cola har sjunkit så pass mycket. De har faktiskt backat 20% under den här krisen vilket jag tycker är ganska mycket för det bolaget.

När jag tog in Coca Cola tänkte jag att det bolaget skulle vara krockkuddarnas krockkudde. Kändes inte som någonting kunde rubba det bolaget – men då hade jag inte räknat med ett virus som skulle sprida sig globalt och i princip stänga flera länder. (fortfarande rena science fiction när jag tänker på det)

Annons

Börjar du vara trött på den otroliga volatiliteten på värdepappersmarknaden? Söker du lugn och ro ett tag?

Om du söker efter ett räntesparande som ger dig mellan 4-8% avkastning just nu kan du gå in och läsa mer på Viaspar. Du förbinder dig inte på något sätt till någonting utan länker leder dig till deras hemsida där du får en bra överblick direkt. Dessutom stöttar du bloggen!

4
Leave a Reply

avatar
3 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
IGMRNorthernlightsinvestmentdrommaren Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
IGMR
Guest

Hallå där.

Saknar inläggen!

http://www.iblandgormanratt.se

Northernlightsinvestment
Guest

Hej du, var håller du hus någonstans ? Länge sedan du skrev något i bloggen. Saknar dig…

Northernlightsinvestment
Guest

Ja den här kraschen har slagit som ingenting före det. Allting analogt stänger överallt i våra samhällen. Bara digital konsumtion och dagligvaruhandel återstår. Otroligt svårt att överblicka och analysera hur det kommer att sluta. Eller NÄR det tar slut.