Total översikt september månad

Hej!

Hade egentligen tänkt att redovisa månadsöversikten på Onsdag när månaden är slut. Men jag kommer fortsättningsvis att redovisa den 27e varje månad. Det beror på att vi sitter ändå tillsammans på löningsdagen och går igenom allt, (Det har vi nyss börjat med). Det som blir lite avigt med att redovisa idag är att skulder (bil och Csn) inte har hunnit dras ännu. Det görs om några dagar. Så skuldsidan under tillgångar och skulder i menyn till höger är inte riktigt uppdaterad, den kommer att släpa och synas först nästa månad! OK nu kör vi!

Sparande:

Kanske är det någon av er som har hängt med ända ifrån början. Ni som har det vet att det första jag försökte att ta tag i var vår egen ekonomi. Därav var det första jag gjorde att skapa en budget eller översikt för augusti månad, den såg ut så här i början av augusti….

Över augusti

Av ovan skrivna budget så framgår att vi tillsammans hade totala inkomster för 30 778kr.  Vi hade lite extra utgifter som tex mina rullskidor och extra mycket bensin då jag hade semester.  Kvar av lön efter att vi betalat våra räkningar var 2683 kronor. Dessa var tänkt att att vi skulle använda som extra pengar utöver våra räkningar. Det blev att vi använde lite mer än så  vilket ni kommer kunna läsa nedan:(…

Efter att vi hade gjort vår första budget så bestämde vi att vi skulle bokföra ALLA extraköp vi gjorde under september månad och det har vi gjort. Den listan är INTE kul att läsa men den ser ut så här!

Ta daa

Som ni säkert förstår så insåg vi ganska fort att vi handlar en hel del utanför våra budgeterade poster. Att det var riktigt så här mycket trodde vi kanske inte. Men det är ruskigt bra att vi har upptäckt detta för nu kan vi göra något åt det! Inför kommande bokföringsperiod så ska vi framförallt försöka dra ner alkoholkonsumtionen.

Vår budget inför oktober ser ut som följer…

NUDA

 

 

Budgeten ovan visar att vi kommer att få mer pengar över denna månad. Förra månad hade vi 2000kr över och denna månad här så har vi 6300 kr över. Att vi nu har så bra koll på ekonomin tror jag kommer att göra att vi automatiskt tänker lite extra innan vi handlar onödiga saker. Det blir spännande att utvärdera oktober månad sen.

Nu över till sparande!

Mitt sparande på Avanza September månad:

Jag har från mitt arv satt in 345 000 kr på avanza september månad

Jag har 200 000 kr på sparkonto, resten på fonder och aktier

Jag månadssparar i mina fonder 3000 kr varje månad från min vanliga lön.

Vi har lite drygt 6000 kr kvar från  våra inkomster efter att vi bokfört alla våra räkningar.

Om ni bläddrar ner till mitt föregående inlägg så kan ni se mina investeringar på avanza, det känns onödigt att jag lägger upp dem igen! Nu ska jag uppdatera lite andra saker här på hemsidan sen ska jag duscha och lägga mig! Hoppas ni haft en trevlig helg alla!

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *