Vilken blir nästa aktie i portföljen?

Har funderat på vilken aktie jag ska ta in härnäst i min portfölj. Har ju för närvarande H&M, Akelius pref, Swedbank och Castellum. H&M och Akelius pref har varit självklara för mig att ta in. H&M med tanke på dess otroligt fina historik och Akelius på grund av att min uppfattning är att det bolaget är otroligt solitt och jag tror att det kommer vara det långt in i framtiden.

När det gäller Swedbank och Castellum var det lite svårare. Swedbank konkurerade med SHB och Castellum konkurrerade med Hufvudstaden. När det gäller dessa fyra företag så skulle jag i princip ha kunnat valt vilket som av dessa. Swedbank valde jag för att jag är kund i banken “hehe” och Castellum valde jag för att de för närvarande har högre direktavkastning. Min uppfattning är egentligen att de 2 bolagen är rätt likvärdiga och kommer att fungera bra i en långsiktig portfölj.

Min vana trogen så har jag sonderat terrängen angående dessa bolag med hjälp av andra ekonomibloggare. Både snåljåpen och Aktienovisen har skrivit bra inlägg om vilket av dessa bolag man bör välja. Kommer jag ihåg rätt så tror jag att båda två i slutändan till sist favoriserade Hufvudstaden så man kan säga att jag gick min egen väg 🙂

Nu är då frågan vilket ytterligare företag jag ska plocka in i min aktieportfölj. Här är några av mina kandidater….
Coca Cola
Johnson & Johnson
Walmart
Ratos
Handelsbanken
Klövern pref (mycket osäker på denna)
Unibet
Betsson
Telia sonera

Jag skulle kunna fortsätta ett tag till men jag tror jag fått med mina toppkandidater till min långsiktiga portfölj. Har jag missat någon utdelningsaktie får ni gärna tipsa mig.

Jag har också funderat på att köpa en hedgefond som heter Brummer multi strategy 2xl. (mycket, mycket osäker på denna med)

Hur ser eran portfölj med aktier ut?

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of