Ny aktie och ett statement….

NFEtt företag som har funnits i min intressesfär ända sedan i somras är Norfolk Southern. Det har gått lite under radarn och i periferiseendet om ni förstår vad jag menar. Det har funnits där men inte varit riktigt aktuellt. I dag satt jag och fördrev lite tid på lunchen genom att söka efter stabila Amerikanska utdelningsaktier. Då stötte jag på företaget igen och pja….för att göra en kort historia kortare så äger jag nu aktien. Nu har jag 9 svenska aktier och 4 Amerikanska. Ungefär den fördelningen som jag vill ha. Norfolk har höjt utdelningen oavbrutet sedan 2001, i femton år alltså och aktien har sjunkit från 90 till 74 USD sedan jag först började titta på bolaget i Juni. Jag har läst 2 svenska bloggare tidigare som har analyserat företaget och den ena var Långsiktig investering och den andra kommer jag inte ihåg vem det var. Googlade lite snabbt och såg att det kanske kan ha varit Gustavs aktieblogg, men jag är inte säker. Hursomhelst…

Antal 22        Kurs 74,82          Summa 13 826 kr         Dollarkurs 8,4

Här kan ni läsa lite trist info om varför aktien sjunker nu! Jag tror dock att aktien kommer resa sig igen!

Lundin Petroleum har jag en särskild plan för. Det är den enda aktien jag äger som jag inte har för avsikt att behålla i portföljen långsiktigt. Den kommer jag att sälja om eller när oljepriset stiger uppåt igen. Jag varken tror eller hoppas på olja långsiktigt!

Jag brukar inte lägga mig i och göra ”statements” särskilt ofta. Det beror på att det ofta handlar om väldigt komplicerade frågeställningar vilka det inte finns några enkla svar på. Dock ska jag göra ett undantag idag och visa min hand. Idag när jag läste Placera så såg jag en artikel om Swedish Match och gick in och läste artikeln. Där framhöll någon Swedish Match som en bra aktie att ha i oroliga börstider eftersom det är en beroendeframkallad produkt, Asså vavare jatänkte….så jävla dumt! Jag tänkte verkligen inte lägga mig i men nånstans går väl ändå gränsen. Jag bryr mig inte om vad nån annan gör men jag säger VÅGA VÄGRA SWEDISH MATCH!!!            

ladda ned (1)

Jag vill inte bidra till skiten!

Förresten har jag inte tagit en snus sen 15 maj! Så det så….

2 reaktion på “Ny aktie och ett statement….”

  1. Välkommen i klubben:-) Vi har 70 aktier i NSC…vårt minsta innehav men vid dessa nivåer skulle jag kunna tänka mig att fylla på lite vid tillfälle.

    1. Tack ska du ha, känner gemenskapen 🙂
      Kanske inte världens kursraket men min amatörbedömning säger mig ändå att det är en rätt trygg och stabil investering i den långa portföljen. Räknar inte med att den faller särskilt mycket mer i alla fall! Men jag har ju haft fel förr!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *