Nytt köp och lite sladdersnack

Idag har jag gjort ett köp igen, ännu en bank, Nordea.

Nordea

Antal 110       Kurs 93       Summa 10 230 kr

Nu har jag 2 av de gamla storbankerna! Lite kul kuriosa är att när jag började köpa aktier så var jag helt säker på att jag skulle börja med att köpa Avanzabank om jag skulle ha nån bank överhuvudtaget. Det var ju knappast så att jag plockade ut pengarna från Avanza och skyfflade in dem i Swedbank eller nån annan storbank. Tror inte att det är så många sparpengar som går den vägen för småsparare nu faktiskt, tvärtom. Lite intressant när jag tänker på det att jag plockat ut en massa pengar från Swedbank och satt in på Avanza. Sen har jag satsat de pengarna på Swedbank istället för Avanza…..livet är märkligt. Å bara för att göra det hela lite märkligare så passar jag på att köpa in lite Nordea aktier också 🙂

rött till gröntNu när det har vart så mörkt på börsen under en tid så kändes det nästan konstigt att det gått så bra idag! Jag var ju beredd att öka i Swedbank (vid 180), Telia sonera (vid 42) och Atlas Copco (vid 180). De pengarna får ligga kvar på sparkonto Collector och invänta bättre köplägen. Dock en härlig känsla att se blå siffror igen efter typ 2 månader blodrött, det måste jag säga.

Hade tur med Timingen på köpet av Lundin Petroleum också! Köpte i Fredags då jag bestämt mig att jag tror att oljan nått botten (jag vet, farlig tanke) och som ett brev på posten kom i morse ett pressmeddelande att Lundin funnit Kolväten vid sina Alta borrningar? Extra glad blev jag när jag såg att de Tryckdata från borrningarna 7220/11-3 och 7220/11-3 A visar på kommunikation med fyndighetsborrning 7220/11-1. Eller hur? Nä inte vet ja heller men aktien spurtade i alla fall och forumfolket klappade händerna. Perfekt tänkte jag, aktien upp 4,15 idag!

Jag såg att en av de största ägarna i Telia Sonera, AMF, tror att Telia kommer att sänka utdelningen kraftigt efter försäljningen i Eurasien, upp till 20%. Men VD har ju sagt att utdelningspolicyn för 2015 i alla fall kommer att vara på samma nivå, alltså 3 kronor. Blir lite intressant att se vad som händer sen framöver. Jag hade ju hoppats på en bibehållen utdelning efter försäljning och organisationsförändring. Kommer ju garanterat finnas en del pengar i kassan i alla fall, den som lever får se.

3 reaktion på “Nytt köp och lite sladdersnack”

  1. Tror att Avanza har stor potential om de utökar bolånedelen i bolaget till att omfatta fler.

    VW går upp och ner men är nu ner ca 5% sedan jag valde att gå in i dem. Får se hur det slutar, tror att detta på längre sikt kommer att gå bra!

  2. Skoj med nytt inköp, har själv sneglat lite på bankerna på sistone. Hade faktiskt Avanza Bank som jag trodde mycket på, men sålde i våras då det var för högt värderat och tjänade mig en liten slant men annars är avanza helt klart den bästa ”banken”.

    1. Skulle vara kul faktiskt att äga Avanza. Jag tror ju att dessa banker är framtiden, helt klart alltså. Dock tror jag att det är långt kvar innan nätbankerna övertar rollen som de gamla bankerna har. Folk är ju inte så pålitliga när det gäller förändringar av det slaget. Dessutom så finns det ju inte så mycket historia att gå på så än så länge investerar jag helst i de gamla beprövade bankerna!

      Hur går volkswagen förresten?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *