Rap….akalja

Det kan låta ungefär såhär….

Bankaktier är riktigt farliga och utdelningen kommer att sjunka inom en snar framtid. I ett makroperspektiv så lever de farligt just nu så ”underförstått” investera inte dina pengar i banker.

Nån annan säger att banker är trygga investeringar som historiskt sett gett bra avkastning…

en tredje kontrar med att jojo så har det varit….men…..

Det luktar problem i Telia Sonera med både mutskandaler och skadeståndskrav hängande i luften. Satsa nu när det är lågt. Nej förresten gör inte det, kursen förväntas gå ner mot 30 kronor enligt vissa förståsigpåare som nästan aldrig har fel juh! Whops, nu steg den just…Så det kan gå…

Ta in investmentbolag, det är tryggt och bra. Nej gör inte det, kolla amineminnehavet istället och bygg eget istället. Ro hit, dra dit, vinden vänder och båten sjunker, rykten ekar ända in i min bunker, kalabalik och skrik, börskrascher och fordonslik. Börsen går ner och det är fler som vill ha mer men ingen ser ju det jag ser jag kör min egen taktik och blundar och ber och hoppas att det ger det jag suktar efter….mer deg, haha, spöa det om du kan emi…vem?

Det är inte lätt att veta hur man ska investera sina pengar. Lyssnar man för mycket och sväljer allt som sägs tror jag att man gör bäst i att låta pengarna stanna på ett räntekonto. Det gäller att försöka sålla mellan all information och kanske återgå till…..ursprunget, så tänker jag i alla fall.

Vad är ursprunget? Gillar jag branschen?  Förstår jag vad företaget ger ut för typ av produkt eller service? Tror jag att folk kommer fortsätta vara intresserade av att handla dessa produkter eller tjänster?

Jag tror att det kan vara bra för mig när jag blir lite snurrig av all information att ibland återgå till ovanstående basala och fundamentala frågor. En strategi kan också vara bra att luta sig mot när det stormar. Min upp och ner resa har nog bara börjat men idag är det i alla fall upp för de flesta av oss. Nu tänker jag bara att jag kanske skulle ha investerat mer i dippen…..nääää

Hursomhelst, Avanza idag!

ava

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *