Framöver..

Hej!

bara2

Efter en stark Torsdag och Fredag på börsen så steg mitt sparade kapital på Avanza till över 600 000 kr vilket känns härligt. Min plan är att har 1 miljon kronor på Avanza innan nästa Juni.  Enda följdproblemet när börsen stiger är ju vad man ska handla? Vill ju gärna se blå siffror men samtidigt betyder ju det att företagen blir högre värderade vilket i sin tur leder till färre köptillfällen.

Såhär har mina tankar gått i veckan

Jag funderar på att kanske fylla på i mina amerikanska aktier där jag anser att det fortfarande finns köplägen, dock inte Coca cola comp. Anledningen är att jag kom in på Coca Cola aktien till ett bra pris och den har stigit i princip sedan jag köpte den. Dock har jag sett tendenser de senaste dagarna att investerare börjar sälja på de nivåer aktien ligger nu, vilket även är tendensen när man tittar historiskt. Coca Cola är ju en av mina favoritföretag och nästa gång de kommer under 39 kr aktien så kommer jag (förhoppningsvis) att vara beredd med en större summa pengar och då åker de in.

H&M ångrar jag (fast jag bestämt mig att inte ångra mig) lite att jag inte gick in med mer när de hamnade under 300kr. Tänkte föra över 100 000 då, Jag tror det beror på att jag inte vill ha för bråttom men så här i efterhand borde jag nog inte tvekat när det dyker upp en sån chans på ett kvalitetsbolag. Har tänkt försöka fylla på i H&M under vintern/vår om jag hittar lägen.

Fingerprint, detta Fingerprint? Vad göra med detta företag? Går ju som tåget och det verkar som att möjligheterna är oändliga. Har vart en riktig raket hittills och frågan är bara när den första riktiga motgången kommer? Jag har ju förstås ingen aning men jag gillar verkligen produkten och tror väldigt mycket på den. Jag tror ju att aktien kommer att nå 500 inom en överskådlig framtid om inte något väldigt oväntat händer. Så frågan är då varför jag inte ska investera mer. Jag har bett Gottodix som jag tycker har bra tankar att skriva några rader om Fingerprint för att se vad en icke inbiten fan skriver. Kommer bli mycket intressant.

Telia Sonera är ju ett annat företag som jag verkligen gillar. De har dock haft lite incidenter nu, ni vet ju, Euroasien, mutskandaler och rykten om skadestånd som inte heller direkt med bestämdhet från ledningens sida dementeras heller, vilket jag ser som lite oroande faktiskt. Skulle det bli aktuellt tror jag aktien kommer att falla som en sten och då kommer jag stå beredd att köpa in mig. Min Investeringshorisont är ju som bekant minst 10 år och innan dess tror jag marknaden har glömt eventuella snedsteg och företaget kommer att ha repat sig. Jag gillar Telia! (oj vad jag kommer få äta upp detta om det skiter sig)

Melker Shörling invetmentbolag, pja vad ska man säga. Ända sedan jag började läsa på om hur man bör investera sina pengar så rekommenderar de allra flesta att man som nybörjare bör ha åtminstone ett investmentbolag i portföljen. Ska jag vara ärlig är det nog anledningen till att jag har det också, jag föll för grupptrycket :). Melker Shörling har rekommenderats av de flesta som en god investering på lång sikt och optimalt för mig hade vart om jag kommit in på runt 410-420 kronor/aktie. Jag vet ju inte hur bolaget kommer att se ut i framtiden men jag gillar att de har lite färre företag än många andra investmentbolagen.

Bankerna, De gamla bankerna har jag i portföljen dels för utdelningen men också för att jag tror på dem i framtiden, mer nu än tidigare. Om man pratar pokertermer så tror jag att jag har en edge här jämfört med andra, rätta mig om jag har fel. Min minianalys på bankernas framtid……har det undgått någon att vi har en flyktingström till Sverige som saknar motstycke? Knappast. Bara i år flaggar Migrationsverket att det kommer att komma 190 000 människor. Prognosen för året var 70 000, redan det var många människor. Om man bortser från alla problem det medför (vilka diskuteras dagligen på sociala medier och gammelmedier) så innebär det också ett helt gäng nya människor. Ett helt gäng nya arbetstagare, arbetsgivare och konsumenter. (vi lämnar bidragstagarna och fokuserar på det positiva). Jag tror att de absolut flesta av dessa människor kommer att använda gammelbankerna som instrument för sina besparingar. Dessutom kommer de att vilja köpa bilar och bostäder precis som alla andra vilket kommer att  gynna bankerna utan minsta tvekan (om ni frågar mig). Så bankerna tror jag har en ljus framtid i Sverige om bara politikerna spelar sina kort rätt.

Jamen det räcker väl så för idag tycker jag. Lite tankar jag har haft som jag delar med mig. H&M och fingerprint samt Amerikanarna känns mest i fokus just nu. Lite orolig för mutanklagelser i TeliaSonera men tror på framtiden liksom för gammelbankerna. Väntar med spänning på Gottodix tankar om Fingerprint nu!

Trevlig helg!

 

4 reaktion på “Framöver..”

  1. Det verkar som att aktien ligger på de nivåerna någon gång per år ungefär. Då gäller det att tanka.
   Jag gillar Coca Cola mest för att aktien känns så pålitlig. Köp i en nedåtrekyl kring 39-40 dollar så ”vet” du att den kommer upp inom en relativt snar framtid, så tänker jag om aktien. Jag undrar om inte investerare lastar över pengar på Coca Cola i oroliga börstider också så möjligt att kursen stiger då och sjunker när det vänder till goda tider.(Då vill investerare investera i mer lukrativa aktier) Jag tror faktiskt att det är så, någonting man kan tänka på när det gäller just den aktien kanske!? Vad tror du?

 1. Glad att du har blå siffror, går riktigt bra för dig. Håller med om att det blir svårare att hitta köplägen när priserna gått upp. Själv funderar jag på att öka mitt innehav i Walmart som har haft det riktigt tufft ett tag nu.

  1. Tjena! Å grattis till att du blivit pappa :). Jag kan ju som du vet inte kommentera på din blogg så jag får göra det här istället.
   Kommer ihåg när jag blev pappa, vilken otrolig känsla, har min lilla plutt som springer omkring mig när jag skriver nu. Småbarnstiden är tuff men
   fasiken vad kul det är. Lycka till!

   Jo det går åt rätt håll nu, börsen har slutat sura och fingerprint agerar draglok, jag klagar inte.
   Walmart är en av giganterna som jag faktiskt inte tittat på än, varför vet jag inte, andra har gått före helt enkelt.
   Men börsnack känns lite oväsentligt när du just blivit pappa!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *