Månadssammanställning

Hej! Dax för roligaste dagen på månaden. Drömmarens månadssammanställning. Gör dig redo för en kavalkad av information. Häng med…

månöver okto

 

Först av allt ovan en blick över hur mitt sparande på Avanza ser ut just nu.  63 172 kronor plus sedan jag började spara den 16 Juni 2015. Det är senaste dagarna det har stigit rejält egentligen och det är Fingerprint som formligen exploderat. De har stigit med sanslösa 72% sedan jag tog en position i företaget den 15 oktober, alltså 12 dagar sedan.

Vi har ju också börjat budgetera inför varje månad och budgeten inför November månad ser ni nedan….

räkningar november

 

Budgeten inför November visar alltså vilka fasta räkningar och utgifter som vi har. Som ni kan utläsa ovan så har vi totala utgifter  för 29 127 kr samtidigt som vi har inkomster för 36 394 kr. Det innebär att vi har  7 267 kr över efter att allt är betalt. Vad gör vi då med dessa pengar som bli över? Nedan ser ni vår löpande bokföring under oktober månad. Den visar att vi framförallt lägger pengarna som blir över efter att räkningarna är betalda på 5 st områden. Dessa är lunch, hushållssaker, alkohol och godis samt övrigt. Nedan löpande bokföring Oktober…

månadssammanställning Oktober

 

Förra månaden (september) när jag gjorde sammanställningen så fick jag en chock när jag såg att vi hade handlat alkohol för 1799kr.  Vi bestämde därför att vi skulle skärpa oss i oktober och det har vi verkligen gjort. Posten alkohol för oktober blev endast 373 kr. Däremot så spenderade vi under den här månaden mer på godis, 1062 kr (oktober) jämfört med 652 kr i september. Så inför november månad har vi bestämt att godis inte ska överstiga 800 kr i den löpande bokföringen, vi får se.

Mina aktier på Avanza ser ut som följer…

akt sam okt

 

 

Ja! Jag har varit inne på det tidigare. Jag kan ju inte direkt klaga på utvecklingen på Fingerprint aktien. Jag har gått in med ca:70 000 kr och idag är aktien värd 120 840 kr. Den har stigit med 50 819kr och jag börjar bli lite nervös. Ska jag sälja nu eller? Nä…det kommer jag inte att göra. Jag vill äga den åtminstone in på Q1 2016. Men jag tror inte att jag kommer att stoppa in mer pengar än vad jag redan gjort.

Jag sparar ju också regelbundet i fonder, 3000 kr budgeterat av min lön. Dessa har jag satt som en automatisk överföring varje månad den 27è från swedbank. Förutom det så sätter jag också in pengar lite oregelbundet 1 gång varje månad på dessa. Jag brukar nämna i bloggen när jag gör dessa överföringar. Då sätter jag in lika mycket i alla 12 fonderna. Detta för att köpa i både upp och nedgångar i fonderna.  Nedan ser ni mina fonder…

sam akt okt

Sedan jag fick mitt arv från mamma har mycket hänt. Jag har startat en blogg som i dagsläget läses av ca 250 pers dagligen i Sverige, vem hade anat det? Inte då jag. Jag har tagit tag i min ekonomi och gör både budgetar och löpande bokföringar. Jag vågar påstå att jag har rätt bra koll på ekonomin i dagsläget. Men det kan absolut bli bättre och det går åt rätt håll. Jag har också lärt mig väldigt mycket om placeringar och ekonomi som jag inte har haft en aning om tidigare.

Ni som känner att ni inte har tagit tag i er ekonomiska situation rekommenderar jag skarpt att göra det, det är både kul och lärorikt. För att komma igång följ bara nedanstående punkter.

Börja med att starta ett månadssparande i fonder

Gör upp en budget inför nästa månad

Våga vara ärlig mot dig själv var pengarna tar vägen, det är viktigt!

Läs min blogg så hittar du inspiration haha (den här punkten är inte helt nödvändig för att lyckas, men nästan)

Sen är du igång, lycka till!

Puh vilket jobbigt inlägg att skriva, men kul!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *