Upp som en sol……

Hej! Kort inlägg idag, upp som en sol och ner som en pannkaka, jag pratar givetvis Fingerprint. Jag lovar att jag inte ska prata särskilt mycket mer om den aktien, bloggen ska inte handla om den, men eftersom jag skröt upp den igår när jag låg 50 000 kr upp i aktien tycker jag att det kan vara ett bra läge att säga att jag idag ligger 3087 kr back på samma aktie. Raset i Fingerprint var ca:40% idag, wow alltså. Det går verkligen upp och ner i aktien. Jag kunde inte låta bli att investera när det dippade så jag stoppade in 20 000 kr till…

 

 

Antal: 53                  Kurs: 380,63                Summa: 20 175kr

Totalt investerat ca: 90 000kr, marknadsvärde idag totalt ca: 87 110kr

Idag kl 18.05 så kom ett telegram som meddelade att  Fingerprint Cards touchsensor FPC1025 finns med i Huaweis smarta telefon Honor 5X som lanserades på onsdagen. Den nyheten tillsammans med rapporten som släpps den 5 november så jag misstänker att aktien kommer att fortsätta guppa ett tag till. Vi får se vad som händer.

Jag har också köpt in ett företag som jag har funderat på rätt länge, idag slog jag till, Fortum Oyj fick ta plats i portföljen…

Antal: 110         Kurs: 13,90           Summa: Ca 14 400

God natt!

 

7 reaktion på “Upp som en sol……”

 1. Var inne och daytradade lite men slutade på plus-minus-noll….
  hade GAV på 322 ett tag men klev av på 340… nu har jag ångest! 🙂

  1. Min tanke är att inte ge några råd alls på den här bloggen, jag har ju knappast kompetens för det. Men nog känns Fingerprint spännade, det måste jag säga!

 2. Kollar in på din blogg lite då och då eftersom den dyker upp i blogglistan på en av de bloggare jag följer dagligen. Det känns som att du i grunden har en mycket sund och långsiktig strategi, men att du ibland ifrångår denna, vilket kan få ganska otrevliga konsekvenser. Jag tänker givetvis på det relativt stora procentuella belopp du investerat i Fingerprint, en aktier som står ut från de andra i din portfölj. Kan inte heller låta bli att göra en koppling till din pokerkarriär, där jag gissar att du gick iväg från din ursprungliga strategi/bankroll mgmt för att gå upp och skotta på högre nivåer och på relativt kort tid förlora allt du spelat in på 1000-tals timmar. Kan det vara värt att definiera en tydlig strategi och följa den till 100%? Kanske reservera en viss summa för spekulation?

  Annars kul blogg och lycka till med målen!

  /Christer

  1. Tjena, snabbt svar. Jag var inne och skrev inlägg när du postade kommentaren.
   Jag förstår helt klart din poäng och håller helt och hållet med dig. Människan är en komplicerad varelse och inte alltid rationell.
   Läs mitt senaste inlägg om risk får du se.

   Jag håller på och formulerar en tydligare strategi nu faktiskt som är tänkt att vara klar sista december, Tanken är att jag ska försöka följa den, (så länge jag inte upptäcker för många brister i den)

   Tack för kommentar och lycka till med ditt sparande och dina investeringar!

 3. Du verkar gjort rätt som tankade på fler aktier. Själv börjar man bli intresserad men kör ramsan i huvudet ”Investera inte spekulera, investera inte spekulera”. Detta går mot min strategi, då jag vill sova lugnt på kvällen och därför kör mer defensivt!

 4. Hej,
  tänkte kommentera på ditt förra inlägg om just FP men kände att det inte var läge… misstänkte att du hade ångest ändå! =P

  Bara rulla vidare…

  1. Nae ingen ångest alls, Ganska säker på vad som kommer att hända inom reltiv nära framtid. Kan bli upp å ner som tusan, det går inte att förutspå hur investmentbolagen och bankerna agerar med stora kapital för att inte tala om de utländska storägarna och alla blankare.. De gör sitt eget race. Men jag tror följande..Aktien kommer att åka bergochdalbana helt klart. Nästa gång den kommer mellan 500-550 kommer jag att sälja. Jag blir mycket förvånad om den inte når upp till de nivåerna igen innan April. Med största sannolikhet innan dess. Sannolikheten att det faller ihop som ett korthus inom ett par månader känns nästan obefintlig nu tycker jag med tanke på försäljningen.. Visst skulle den kunna åka ner i 250 kr intervallet men där nånstans tror jag botten är. Blir spännande att se 5 November när rapporten kommer vad som händer. Du åker inte med Fingerprint?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *