Så jävla fruktansvärt…

Hej!

frankrike

Det blir lite löjligt att prata besparingar och placeringsalternativ när man ser vad som händer i Europa idag, Frankrike specifikt förstås. Jag saknar faktiskt ord för hur fruktansvärt förbannad och besviken jag blir när sådant här händer, och alla mina tankar går till människorna som har blivit offer i Paris i går. Är det någon som hittills inte fattat att vår yttrandefrihet och vår frihet idag är hotad, ni bör fundera igen. För första gången känner jag mig nu oroad för detta på riktigt. Lars Wilks mohammed karikatyrer har ju försatt honom i absolut livsfara, tidigare attentat på journalister som skämtat om den allsmäktige Mohammed har sprängts,  Detta har kunnat pågå utan att en samlad kuturelit och media tillsammans absolut gått ut och dömt detta. Vissa i kulturetablissemanget tycker till och med att Wilks får skylla sig själv.  POlitiskt korrekt, men fruktansvärt tycker jag.  Subsamhällen och hela samhällen börjar vika sig för knasiga värderingar som inte bygger på allas lika rättigheter och  eller rätten till religionsfrihet. Ni som tycker att det känns hemskt att läsa det, öppna ögonen!? Det är så det ser ut nu.

Det händer inte längre där borta, det händer här.

Jag vill se ett samlat kraftfullt agerande från alla demokratiska krafter som står för grundläggande värderingar som allas lika värde, tryckfrihet och åsiktsfrihet. Det är inte självklart längre. Pajasen Mohammed ska kunna skojas om, skämtet jesus ska kunna raljeras över och EU ska ta ett solidariskt ansvar för denna totala mänskliga tragedi. Alla som inte skriver under på ovanstående anser jag strävar efter ett samhälle som i mångt och mycket håller på att etablera sig i Europa idag. Ett Europa där vi inte vågar skämta om svåra ämnen, ett Europa där vi inte vågar stå för våra värderingar, ett intolerant Europa där olikheter inte accepteras och där människor inte längre vågar uttrycka sin åsikt.

Frankrike är i mångt och mycket ett land som har varit ledande i demokrati, frihet och allas lika värde. Det är därför de nu attackeras av människor som inte tycker om dessa värderingar. Galningar och extremister som inte kan tänka själva utan i religionens namn springer runt och sprider skräck hos vanliga människor. Dessa hjärndöda individer och deras grupper fortsätter växa och de har fått fotfäste i Europa, det är väldigt farligt.

Trots detta tycker jag att det är särskilt viktigt idag att tänka på följande…

  • Solidaritet mellan människor
  • Våga samtala och ifrågasätta religion
  • Stå för alla människors lika värde
  • Fördöm all form av extremism, särskilt Islamisk extremism eftersom att den växt sig så stark på senare tid.
  • Våga stå upp för yttrandefrihet, även Wilks.
  • Varje enskild individ har ett solidariskt ansvar att försvara våra gemensamma grundläggande värderingar, demokrati  och frihet.

Gör en insats, var en medmänniska och använd din hjärna!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *