Månadsbudget from september

Har i eftermiddag suttit och pusslat och funderat lite på vår vardagsekonomi. Desto längre jag har suttit med det ju mer har jag förstått hur mycket vi har slarvat tidigare. Det kommer hädanefter att bli en ordentlig uppryckning, sent ska syndaren vakna 🙂

Vi har i afton båda 2 suttit ner tillsammans för att strukturera upp vår ekonomi. Det hela landade i en månadsbudget som vi är överens om och som vi kommer att försöka följa.

Så här kommer månadsbudgeten from September att se ut.

Klicka på bilden för att göra den större.

Tips: Om du har mus kan du hålla in ctrl knappen och scrolla för att justera storleken på bilden!

 

Månadsbudget3
Posten hyra innefattar hushållsel, bredband och parkeringsplats. Jag har lagt in sparande som en post på utgifter. Detta bara för min egen skull så att jag har koll på hur mycket pengar som ska finnas kvar i slutet av månaden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi har bestämt att för september månad bokföra varje enskild köppost vi gör. Kommer att bli spännande att se resultatet i slutet av månaden. Höll vi budget? Missade vi att skriva in någon ytterligare post?

Har ni inte gjort en månadsbudget ni heller så uppmanar jag er skarpt att göra det. Det kommer bli en ögonöppnare för er med på ett eller annat sätt, det lovar jag.  Mallen jag använder här är från office 2013 Excel programmet.

Som ni säkert redan märkt så är jag ingen ekonom, jag har heller ingen särskilt bra koll på börsen. Jag vill visa genom bloggen här att även en riktig amatörinvesterare som inte har nån som helst förkunskap om vare sig ekonomi eller börsen också kan bli framgångsrik. Det gäller bara att hitta sin egen strategi.

Bloggen kommer jag att använda som ett forum dels för att sätta lite press på mig själv (inget kul att direkt spräcka budgeten tex) samt för att själv kunna följa min egen utveckling. Kommer bli spännande att om 2 år titta tillbaka och se hur mina tankar och funderingar gick i dag.

 

 

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of