Fredagstipset….

Hej!

ettan

Det var ett tag sedan jag visade mina aktieinnehav, därav att de följer som nedan…

tvåan

 

Jag brukar se börslunchEFN.se i princip varje dag. Mest för att jag finner programmet lite underhållande men också för att snappa upp bra tips förstås. Dagens program, säsongsavslutningen, fick mig att lyfta lite extra på ögonbrynen………..

Trean

 

 

Bilden ovan visar grafen för bolaget Softronics under en 5 års period. (i programmet säger de att mönstret ser likadant ut på en 10års period) Vare sig branschen eller bolaget är särskilt intressant för mig, dock gillar jag det tydliga mönstret man kan urskilja. Aktien följer ett tydligt mönster där man enkelt beskrivet kan köpa när det är billigt och sälja när det är dyrt. Försöka fånga upp aktien under 6 kronor och sälja när den passerar 7-7,5kr är inte bara en taktik, det är ju fan genialt.

När jag lämnat Fingerprint bakom mig kommer jag (förhoppningsvis) att ha en del pengar att fördela. Den delen som ska gå till förhoppningsbolag eller spekulation (ca: 5% av tot) kanske investeras efter principen jag redovisat ovan. Kanske tom i ovan nämnda bolag. Jag ska forska lite mer och bolaget har tagit plats i min bevakningslista. Jag kanske kommer in i sommar eller tom före det. Tycker inte ni att detta verkar intressant?

Trevlig helg!

2 reaktion på “Fredagstipset….”

 1. Fin portfölj som har väldigt fina stabila bolag. Hur kom Fingerprint in i bilden? Du kanske nämnt det tidigare men jag hittade inte tiden att bläddra bakåt bland inläggen… 🙂

  vh
  Johan

  1. Tja Johan!

   Jag vet att Fingerprint är helt missanpassad i min annars rätt defensiva portfölj. Historien bakom Fingerprint är rätt enkel faktiskt.

   En av mina anställda som jag benämnt som ”gasellen” i tidigare inlägg, som förövrigt lever livet i Indien under vinterhalvåret, kom som sommarjobbare in i maj i år som vanligt. Denna gången hade han världens nyhet med sig, han berättade att han hade snackat med en medresenär till Sverige om det här fantastiska bolaget ”Fingerprint” som precis var på väg att explodera på den svenska marknaden. Han var verkligen helt i extas och var helt säkert på att det skulle bli decenniets börsraket. Jag som var relativt oinsatt i börsen överhuvudtaget kan man milt sagt säga var rätt skeptisk. Jag fick först veta att han satsat 20 000 kr och tyckte han var knäpp, stackars man, du kommer förlora dina cash. Sen satte han in ännu mer pengar 20-30 000 till och jag tänkte att fan…..människan är inte riktigt klok alltså! När han 2 månader senare hade tjänat 250 000 så började jag med tycka att aktien var intressant. Givetvis hade jag hållit ett öga på den sedan jag först fick höra om företaget och jag blev mer och mer intresserad av aktien.

   Nu i efterhand när faktum är att Fingerprint är en av Europas snabbast växande bolag och jag ser att aktien är en av årets bästa placeringar för sparare i hela världen, så kan jag inte annat än att tro på bolaget. Något gör de rätt alltså! Jag har läst de flesta skeptikernas uttalanden men kan inte hitta egentligen annat än att ”men ledningen har ju haft problem förut” och att ”investerare tidigare blivit brända i aktien” men det skiter jag i. Jag kollar framåt, inte bakåt helt enkelt.

   Jag rekommenderar inte Fingerprint till någon, jag anser att risken är skyhög i bolaget men anser samtidigt att ordet som alla investerare hatar ”potentialen” är enorm. Jag tror på bolaget, produkten och tekniken helt enkelt. Jag är beredd att riskera de pengar jag har investerat i bolaget, uppsidan är så pass stor enligt mitt sätt att se det.

   Oj vilket långt svar det blev, Fingerprint engagerar mig! Har du satsat i aktien?

   God Jul och gott nytt år!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *