För fan, varför inte ett inlägg

Hej!

Sitter ändå uppe nu på uppesittarkvällen framför datorn med en öl (den fjärde) och tjejen har gått och lagt sig för en halvtimme sedan. Jag glider runt på lite investeringsbloggar/aktiebloggar och kollar om det finns något nytt under solen, ska snart lägga mig. I morgon bär det av till min hemkommun för att fira av Julen.Tänker va fan, ett sista inlägg innan jul för nån stackars nattuggla att läsa.

Orkar inte lägga mycket energi på det nu men tänkte ändå att jag kopierar ett svar jag givit på en fråga tidigare om varför jag investerat i Fingerprint. Mina övriga innehav går ju stick i stäv med detta bolaget……så här till er som inte kan sova nu dagen före jul. Detta inlägget tillägnas er 🙂

Frågan löd så här

Fin portfölj som har väldigt fina stabila bolag. Hur kom Fingerprint in i bilden? Du kanske nämnt det tidigare men jag hittade inte tiden att bläddra bakåt bland inläggen…

Mitt svar som följer…

Tja Johan!

Jag vet att Fingerprint är helt missanpassad i min annars rätt defensiva portfölj. Historien bakom Fingerprint är rätt enkel faktiskt.

En av mina anställda som jag benämnt som ”gasellen” i tidigare inlägg, som förövrigt lever livet i Indien under vinterhalvåret, kom som sommarjobbare in i maj i år som vanligt. Denna gången hade han världens nyhet med sig, han berättade att han hade snackat med en medresenär till Sverige om det här fantastiska bolaget ”Fingerprint” som precis var på väg att explodera på den svenska marknaden. Han var verkligen helt i extas och var helt säkert på att det skulle bli decenniets börsraket. Jag som var relativt oinsatt i börsen överhuvudtaget kan man milt sagt säga var rätt skeptisk. Jag fick först veta att han satsat 20 000 kr och tyckte han var knäpp, stackars man, du kommer förlora dina cash. Sen satte han in ännu mer pengar 20-30 000 till och jag tänkte att fan…..människan är inte riktigt klok alltså! När han 2 månader senare hade tjänat 250 000 så började jag med tycka att aktien var intressant. Givetvis hade jag hållit ett öga på den sedan jag först fick höra om företaget och jag blev mer och mer intresserad av aktien.

Nu i efterhand när faktum är att Fingerprint är en av Europas snabbast växande bolag och jag ser att aktien är en av årets bästa placeringar för sparare i hela världen, så kan jag inte annat än att tro på bolaget. Något gör de rätt alltså! Jag har läst de flesta skeptikernas uttalanden men kan inte hitta egentligen annat än att ”men ledningen har ju haft problem förut” och att ”investerare tidigare blivit brända i aktien” men det skiter jag i. Jag kollar framåt, inte bakåt helt enkelt.

Jag rekommenderar inte Fingerprint till någon, jag anser att risken är skyhög i bolaget men anser samtidigt att ordet som alla investerare hatar ”potentialen” är enorm. Jag tror på bolaget, produkten och tekniken helt enkelt. Jag är beredd att riskera de pengar jag har investerat i bolaget, uppsidan är så pass stor enligt mitt sätt att se det.

Oj vilket långt svar det blev, Fingerprint engagerar mig! Har du satsat i aktien?

God Jul och gott nytt år!

 

En reaktion på “För fan, varför inte ett inlägg”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *