Nu är första miljonen nära!

Hej!

nyblaret

Min resa!

Den 16 Juni 2015 tog jag ett nervöst första kliv in i en värld jag aldrig varit i tidigare. Då gjorde jag nämligen min första överföring från Swedbank till Avanza i förhoppning att öka min avkastning på sparat kapital. (för er som är nya så kan ni se fliken till höger ”mitt liv” där jag berättar hur alla dessa pengar hamnade i min ägo).

Månaderna innan hade jag slukat allt jag kunnat på nätet om vad man skulle göra ifall man var i min situation. Alltså relativt nyrik efter ett stort arv. Jag läste alla bloggar, nyhetsartiklar, forumtrådar och allt vad jag hittade som handlade om investeringar. Det fanns en del kan jag säga, en hel del.

När jag gjorde min första överföring från Swedbank till Avanza var jag så jäkla nervös. Jag hade förberett ett konto på både Nordnet och Avanza eftersom att jag inte visste riktigt vilken nätmäklare jag ville använda, av en ren slump skulle jag vilja hävda, blev det Avanza. Sagt och gjort förde jag över mina första 10 000 kr till Avanza som följdes av en nervös väntan under natten till nästa dag. Efter att jag konstaterat att överföringen gått bra så vågade jag fortsätta föra över större summor och till slut hamnade vi i 100 000 kr klassen och då var jag riktigt nervös. Jag var faktiskt så nervös att jag ringde till Avanza och frågade om de kunde se om överföringen hade registrerats trots att jag redan visste att de inte kunde se det. Jag ville bara att någon skulle veta att jag hade 100 000 kr ute i cyberrymden, just då i det läget, utom min kontroll. Vilken skum känsla det var alltså. Som tur är gick allt bra och i dagsläget sitter jag inne med ett kapital om nästan 1 miljon kr på Avanza fördelat på 206 000 kr i fonder, 543 000 i aktier och 133 300 i krigskassa.

Lite fakta sedan jag började investera 

Totalt innehav på Avanza i skrivande stund = 992 625 kr

Totala insättningar 2015 = 918 216 kr (inräknat mitt fondsparande)

Avkastning i år sedan Juni (2015) = 74 337kr (varav realiserat 35 631kr, alltså säkrat = sålt).

 

Sen har det ju börjat dyka in lite härliga utdelningar. Jag plockar alltså inte ut någon utdelning utan återinvesterar allt i aktierna. Det gör jag eftersom att jag vill möjliggöra ”ränta på ränta effekten” så snabbt som möjligt. Desto mer investerat = desto mer ränta = snöbollseffekt = ränta på ränta = ett liv där jag bestämmer själv!

Nästa år kommer mina utdelningar igång på riktigt och jag räknar med minst 30 000 kr i utdelning under 2016, förmodligen mer.blad

 

 

Så ser jag 2016…

 • Förhoppningsvis ett år då kursen i Fingerprint rusar vilket jag tror, räknar med att sälja nånstans mellan Jan-April med en kurs mellan 600-700. Kan äga aktien längre om betalkort kommer in i bilden.
 • Fortsätter med min girobetalning À 3000 kr rätt in i tråkfonderna (som är skitroliga, de bara ligger där) samt sporadiska insättningar där.
 • 30 000 kr i utdelningar från aktier hoppas jag nå upp till
 • Fortsätta läsa och inspireras av all superduktiga bloggare
 • Jag hoppas på fler kommentarer och synpunkter i bloggen då dessa kan ge upphov till nya infallsvinklar tips och ideer.

Skulle vilja sätta en slutsumma också på hur mycket pengar jag skulle vilja ha på Avanza men skiter i det. Blir det ett surår med rejäl sättning eller krasch så ska jag inte deppa ihop för det, utan investera mera då det är ett ypperligt tillfälle att shoppa billigt. Därav vikten av en ordentlig krigskassa!

Vilka scenarion ser du i kristallkulan för 2016?

Trevlig nyår på er!

 

 

 

8 reaktion på “Nu är första miljonen nära!”

 1. Kul att du är så nära miljonen!

  Själv pendlar jag runt halvmiljonen sedan flera månader, har ju inte möjlighet att fylla på just nu.
  Men jag fortsätter med mina 800 i månaden och försöker pytsa över slantar som blir över (vilket kan vara allt mellan 0-1000).
  Inom några år kommer jag troligen ha lite mer att spara, men tills dess får jag göra så gott jag kan och återinvestera alla utdelningar.

  Gott Nytt År!

  Tryggpension

  1. Jag tycker att du ska vara en stolt förebild för många Tryggpension! Du visar att man genom lite jävlar anamma och med ett tydligt fokus kan spara pengar, trots att man inte har en jätte inkomst varje månad. Respekt!

   Gott nytt år till dig också!
   Vårt tåg åker vidare under 2016 🙂

 2. Hej Drömmaren,

  Jag tycker att ett mål på hur mycket du ska sätta in på Avanza kontot skulle vara roligt att följa. Då får man en bild av hur mycket du lyckas spara undan varje månad. Nu vet vi ju att du förvaltar ett arv, men jag tror även du sparar en del utanför och det är den delen jag är intresserad av. Målet är ju konkret och beror bara på dig, inte hur börsen som helhet går.

  Allt gott
  /DanielWikstrom

  1. Det roliga i kråksången är att före jag fick mitt arv så lyckades jag i princip inte spara nånting från min lön. Efter att jag fått arvet så sparar jag ungefär 20% av min nettolön vilket jag tycker är tillräckligt. Jag är inte riktigt som de andra bloggarna som värmer makaronerna i varmvatten från grannen för att spara el, även om jag inspireras av dem. Hade jag vart 20 år och singel hade jag absolut kunnat leva efter den novisen men numer vill jag ha en form av standard. Jag är också en person som i grunden tycker om att leva för stunden, i nuet, inte för mycket i framtiden. Jag vill gärna leva medan jag fortfarande är ung samtidigt som jag också investerar för framtiden. Hmm inte lätt det där, helt klart värt att utveckla i ett framtida blogginlägg.

   Som kort svar på din fråga så är mitt mål att från lönen spara ca: 50 000 kr under 2016!

   Gott nytt år!

  1. Jodå det rör på sig faktiskt! Men värdeökningen hittills står i princip endast Fingerprint för! Jag hoppas dom fortsätter leverera! Gott nytt år på dig och fortsätt kämpa, du jobbar på bra! Hoppas det går bra med din nya familjemedlem också!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *