Miljonen är här! För att stanna…..?

Hej!

Miljonen

Jag är en medelmåtta, kanske lite sämre, jag är inte särskilt bra på lösa problem, tekniska prylar eller städa. Jag gillar inte dryga människor, besserwissrar eller för mycket förståsigpåare. Eller jo förresten, förståsigpåare som verkligen vet vad de pratar om, som inte följer någon form av agenda för egen vinning och som samtidigt delar med sig av sin kunskap, med värme och ett verkligt hjärta…..nä förresten!!…..finns dom?

Idag har mitt depåvärde stigit med 28 000 kr sen igår, sug på den du! Det är mer än en hel månadslön för mig på en dag! wtf? nae inte bloggaren ”vägen till frihet” utan  svenskans översättning ”vad den knulla”, eller i vardagsspråk ”va i helvete”, du väljer. För mig betyder det i alla fall ”allvarligt”, ja allvarligt.

Som ni märker i mitt flamsande med ord så är jag inte van vid att hantera den här typen av summor. Mitt depåvärde accelererar på 13 timmar till ett värde av en hel månadslön eller 160 timmars arbete, dessutom som chef! Otroligt. Nu är ju jag ändå 35 när jag får uppleva detta men tänker osökt på människor som föds in i en sån här värld, jag tänker på Michael Jacksson eller Paris Hilton. Jag undrar om de överhuvudtaget kan sätta sig in i en situation där de måste gå till ett arbete som de kanske nödvändigtvis inte gillar och dessutom måste arbeta där 160 timmar i veckan…..I FLERA ÅR! Nae, jag tror det övergår deras förstånd faktiskt.

Det är mycket ordbajsande hittills så jag tror jag fortsätter..

Först experterna…

Tänk ett fotbollslag, vilket som helst, sen tänker du på alla experter i TV. Experterna i tv är de riktiga stjärnorna förutom spelarna och tränarna, de vet allt. De vet historiken, Glenn han kan han ”Strömberg” expert SVT, de kan statistiken och de förstår kalabaliken. De är experter.

Sen de självutnämnda experterna…

De självutnämnda experterna är de som sitter hemma och tycker att de har bäst koll av alla. De är bättre än ”experterna” på tv, de är absolut bättre än tränaren i laget och framförallt kan de mer om fotboll än spelarna, spelarna kan ingenting. ( ju mer jag pratar om detta ju mer låter det som farsan, haha. tur ja är anonym)

Sen spelarna…

Tränarna och spelarna, de vet allt, precis allt. De vet vad de åt till frukost, vem som behöver gå på toaletten före match, vem vars bror just har fått cancer, vem som är i form osv, osv…..de har verkligen bäst koll på läget. Kan någon förutspå resultatet i matchen, eller gå på en magkänsla, så är det spelarna. (Magkänslan = den undermedvetna informationen som finns inom dem). Ändå kan det ibland vara svårt även för dem att gissa resultatet…

Känner ni igen er?….

Ungefär som ovan ser jag på människorna som finns i kretsen kring börsen. ”Experterna” journalister, analytiker, tjänstemän, ”Självutnämnda experterna” vågar bara utnämna mig själv här, annars har jag väl 0 besökare i morgon :). (åsså farsan eftersom jag är anonym) ”Spelarna”  Styrelse, VD, chefer, tjänstemän inom organisationen, Experterna som vet det mesta innan andra ens tänkt på att det kan inträffa. De som skissat på planerna för framtiden och de enda som inte följer utvecklingen, utan de som verkligen leder utvecklingen.

Väntar du på något grymt avslut på detta något osammanhängande inlägg så kan du glömma det, det kommer inte. Det är bara en reflektion, en tanke, ibland är det skönt att flamsa runt tycker jag. Verklighetens allvar kommer snart ifatt igen.

Fram till dess njuter jag så in i helvete av min första miljon! 

Ps! Jag vet att den kan vara borta i morgon, men det hindrar väl inte att jag njuter av den idag!

 

 

 

6 reaktion på “Miljonen är här! För att stanna…..?”

    1. Tack ska du ha! Jo det känns riktigt kul faktiskt. En miljon är en magisk siffra!
      Jag vet faktiskt inte riktigt när jag tror att jag kommer att ha 2 miljoner! Men bra att du nämnde det så kanske jag räknar på det så småningom och meddelar på bloggen! Jag har sett att du har en tydlig plan och jag önskar dig stort lycka till! Vi följs åt under 2016.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *